Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štart Sloveniek v ohrození? Prívaly snehu zrušili šprint biatlonistov v Ruhpoldingu

Kvôli prívalom snehu sa v stredu neuskutoční šprint biatlonistov na 10 km, ktorým sa mal začať Svetový pohár v nemeckom Ruhpoldingu.

15.01.2019 08:55 , aktualizované: 10:17
Štafeta, biatlon Foto: ,
Ťažké podmienky sprevádzali aj štafety žien v Oberhofe.
debata

Organizátori v bavorskom zimnom stredisku dúfajú, že sa im podarí najkratšie mužské preteky aj so slovenskými reprezentantmi zorganizovať do konca týždňa v náhradnom termíne.

„Keďže miestne úrady zatiaľ neodvolali výnimočný stav, mužský šprint sa nebude môcť v stredu uskutočniť,“ uviedla v utorok IBU na svojom oficiálnom twitterovom účte. Výnimočný stav vyhlásili v dôsledku obrovského množstva snehu, ktorý napadol v Bavorsku uplynulý týždeň. Trvať by mal najmenej do stredy.

Situáciu v biatlonovej Chiemgau Arene komplikuje fakt, že tamojšiu ťažkú techniku využili v iných oblastiach.

Pri organizácii Svetového pohára neboli nasadení ani pomocníci z vojska či záchranných zložiek. „Je samozrejmé, že bezpečnosť obyvateľstva má prednosť pred usporiadaním športového podujatia,“ uviedol starosta Ruhpoldingu a šéf organizačného výboru Claus Pichler. Zrušili aj dnešné slávnostné otvorenie.

Program SP v Ruhpoldingu by mal pokračovať vo štvrtok šprintom žien. Na piatok a sobotu sú naplánované štafety mužov a žien a na nedeľu preteky s hromadným štartom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ruhpolding #Svetový pohár v biatlone