Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kuzminová sa zastala Poliakovej: Každá z nás podala heroický výkon

Slovenskí pseudofanúšikovia sa opäť predviedli. Napriek 6. miestu štafety biatlonistiek v Oberhofe opäť hanili Teréziu Poliakovú.

14.01.2019 12:41
debata (43)
Zľava Švédka Mona Brorssonová, Slovenka Paulína... Foto: TASR, DPA, Hendrik Schmidt
Paulína Fialková, štafeta Zľava Švédka Mona Brorssonová, Slovenka Paulína Fialková, Ruska Margarita Vasilievová a Nemka Franciska Hildebrandová na trati štafety v Oberhofe.

Štafetu pre Slovensko výborne rozbehla Ivona Fialková, ktorá odovzdávala svojej sestre Paulíne na výbornom štvrtom mieste. Paulína však opäť potvrdila, že Oberhof jej nesedí.

V ľahu trikrát dobíjala, po streľbe v stoji musela dokonca absolvovať trestný okruh. Terézii Poliakovej odovzdávala štafetu na 6. mieste 1:07,9 min za vedúcimi Nemkami.

Poliaková bežecky nestačila na svoje súperky, ani na strelnici sa jej nedarilo a po dvoch trestných kolách klesla na 13. miesto.

Anastasii Kuzminovej sa podarilo posunúť slovenskú štafetu na vyššie pozície a po bezchybnej streľbe a skvelom behu finišovala na 6. priečke. Po ZOH vlani v Pjongčangu s 5. miestom sa tak zrodil odvtedy druhý najlepší výsledok.

Viacerým „fanúšikom“ a hejterom na Slovensku sa výkon Poliakovej nepáčil, Opäť o tom svedčili viaceré nenávistné a primitívne odkazy na sociálnych sieťach.

Kolegyňu z národného tímu si zastala aj najskúsenejšia z partie Kuzminová.

„Vďaka krásnemu šiestemu miestu ma táto generácia za sebou druhú najlepšiu štafetu. Maximom zostáva piata pozícia na ZOH 2018 v takom istom zložení. Pekne to vyzerá aj v rebríčku národov, kde sme na deviatej pozícii.“

„Všetci by sa mali potešiť tomu, čo sa nám podarilo, lebo tam boli veľmi náročné podmienky. Každá z nás podala heroický výkon. Každá z nás bojovala a robila, čo mohla. Nepovažujem za správne, keď sa rozoberá výkon každého jednotlivca a vôbec nemám rada, keď si niektorí dovolia kritiku a nechutné výrazy.“

„Keď sa jedná o štafetu, vždy je za tým tímový výkon! Každá z nás ide na svoje maximum a to si treba vážiť. Tak ako vaše pozitívne slová vedia povzbudiť, tak rovnako negatívne reakcie vedia znechutiť.“

„Keď nám držíte palce a fandíte, sme silnejšie. Keď odsudzujete, klesajú naše sily, chuť súťažiť, a potom sa ťažko hľadá motivácia do ďalších pretekov. Prosím vás o porozumenie a zváženie komentárov a reakcií na adresu mojej kolegyne. Ona je plnohodnotnou súčasťou nášho tímu, ktorý vás ešte poteší,“ napísal Kuzminová na svojom facebooku.

43 debata chyba
Viac na túto tému: #Anastasia Kuzminová #Terézia Poliaková #Ivona Fialková #Paulína Fialková