Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žampa bojuje s chybami a naháňa desatinky. V obráku sa mu darí viac

Chyby rozhodujú. Verím, že ich v Adelbodene minimalizujem. Týmito slovami sa rozlúčil slovenský lyžiar Adam Žampa v Záhrebe, nasadol do auta a nabral smer Taliansko. Tam sa pripravoval na ďalšie kolo Svetového pohára.

11.01.2019 15:47
Adam Žampa Foto: ,
Adam Žampa.
debata

Na záhrebskom vrchu Sljeme urobil Žampa zopár chýb. A ani na štvrtý pokus nepostúpil v slalome medzi bodovanú tridsiatku. Šancu na nápravu bude mať v nedeľu v Adelbodene. Piatemu slalomu v sezóne (prvé kolo o 10.30, druhé o tri hodiny) bude predchádzať sobotňajší obrovský slalom (štartuje v rovnakých časoch).

V obráku sa Žampovi darí podstatne lepšie. Má za sebou solídny december 2018. Najskôr predviedol najlepší výsledok v sezóne – 18. miesto v americkom Beaver Creeku, potom zabodoval aj v rakúskom stredisku Saalbach-Hinterglemm vďaka 29. priečke. Medzi najlepšiu tridsiatku sa dostal aj vo francúzskom Val-d’Isère, kde skončil na 22. pozícii.

„Po zranení som sa posunul z druhej stovky v obráku blízko k tridsiatke. Je to aj o kúsku šťastia. V obráku ho mám, v slalome nie. V Beaver Creeku som bol po prvom kole 25., ale keby som bol o dve desatiny pomalší, nepostúpim ďalej. Naopak, stačilo byť o štyri desatiny rýchlejší a útočil by som na desiatku,“ vysvetlil starší z bratov Žampovcov.

Dvadsaťosemročnému Podtatrancovi sa v Adelbodene nedarí. Z ostatných siedmich rokov sa dostal do druhého kola len dvakrát. Na slalomovej trati pred štyrmi a piatimi rokmi obsadil 23., resp. 22. pozíciu. Negatívnu bilanciu chce vylepšiť postupom do druhého kola.

„Budem bojovať o to, aby som mal na majstrovstvách sveta v Aare v obráku číslo do 30. Verím, že sa mi to podarí,“ doplnil zverenec Romaina Veleza.

debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Žampa #Svetový pohár v alpskom lyžovaní