Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nevyspytateľný Oberhof. Kuzminová obhajuje triumfy, Fialková skvelú formu

Potvrdia vysokú výkonnosť a potešia aj v ďalšom pokračovaní Svetového pohára? S predchádzajúcim rokom sa slovenské biatlonistky lúčili najkrajšie, ako mohli: zo stupňa víťaziek sa dívali na konkurenciu.

10.01.2019 08:49
Biatlon Foto: ,
Biatlonistky počas pretekov s hromadným štartom v Novom Meste na Morave. V popredí Paulína Fialková, v pozadí Anastasia Kuzminová.
debata

Anastasia Kuzminová vyhrala v Novom Meste na Morave preteky s hromadným štartom, Paulína Fialková skončila druhá – a druhá je aj v priebežnom hodnotení Svetového pohára so ziskom 345 bodov. Na vedúcu Talianku Dorotheu Wiererovú stráca 36 bodov.

V tomto roku sa prvý raz zíde biatlonová špička v nemeckom Oberhofe. V stredisku, v ktorom je veľkou lotériou počasie, Kuzminová pred rokom vyhrala rýchlostné i stíhacie preteky.

Obe súťaže sú aj v programe 4. kola Svetového pohára, začína sa dnes šprintom žien (14.30). Anastasiu v predchádzajúcich kolách o lepšie výsledky pripravili chyby na strelnici. Na stabilizovanie streľby sa preto zamerala počas vianočnej prípravy.

„Robili sme na streľbe, tréning je tréning, ale preteky sú niečo iné. Chyby sú rôzneho charakteru, no pracujeme poctivo, aby každý výstrel bol dobre vypracovaný. Bežecky sa dostala na tú svoju úroveň,“ uviedol tréner a manžel Daniel Kuzmin pre Biatlon-Info.

Sestry Paulína a Ivona Fialkové sa medzi sviatkami pripravovali v Osrblí. Trénerka Anna Murínová a bežecký tréner Martin Bajčičák ladili tréning tak, aby si Paula udržala predchádzajúcu výbornú formu.

Úspech slovenských biatlonistiek v Česku Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Biatlonistky počas pretekov s hromadným štartom...

„Robili sme všetko pre to, aby to bolo v poriadku, no jeden deň jej teplota vyšla na 37,2 a boli sme v napätí, či sa to odrazí hore, alebo padne spať a bude to ok. Našťastie vyšla druhá možnosť,“ cituje Biatlon-Info Murínovú.

Podujatie v Oberhofe vynechá Nemka Laura Dahlmeierová, jedna z favoritiek dala prednosť tréningu.

VIDEO: Zvládne Fialková tlak? O jej povahových vlastnostiach sa viac dozviete vo videu TV Pravda, kde názor na Fialkovú ešte koncom decembra 2018 vyslovil viceprezident Medzinárodnej biatlonovej únie Ivor Lehoťan, ktorý ju pozná roky.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba