Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vo Flachau úradujú vietor a sneh. Večerný slalom by to nemalo ohroziť

Vyše metrová snehová nádielka za posledný týždeň aj predpoveď silného vetra robia vrásky organizátorom utorkového slalomu Svetového pohára v rakúskom Flachau.

08.01.2019 12:45
Flachau, fanúšikovia Foto: ,
Slovenskí fanúšikovia počas žrebovania pred utorňajším nočným slalomom Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo Flachau.
debata

V známom lyžiarskom stredisku neďaleko Salzburgu to momentálne vyzerá ako v snehovej rozprávke. Pretekový riaditeľ ženskej časti Svetového pohára Atle Skaardal však nevidí dôvod, prečo by sa atraktívny večerný slalom nemal uskutočniť v pôvodnom termíne.

„Som nadšený z práce organizátorov, ako dobre dokázali pripraviť kvalitný podklad na svahu. Myslím si, že s pretekmi by nemal byť žiadny problém,“ uviedol Atle Skaardal v utorok napoludnie. Napriek predpovedi silnejšieho vetra aj pokračujúceho sneženia 52-ročný Nór vidí štart slalomu v utorok večer ako takmer hotovú vec.

„Predpoveď vetra vnímame, ale momentálne si nemyslím, že by to malo znamenať problém pre preteky. Samozrejme, s vetrom je to vždy nepríjemné, ale teraz je situácia veľmi dobrá,“ pokračoval Skaardal.

Video

Dvojnásobný majster sveta v super G priznal že vo Flachau nemali šťastie na počasie ani vlani, keď deň pred pretekmi pršalo, ale lyžovanie predsa nie je halový šport. „Vo všeobecnosti je to celkom stabilná oblasť,“ dodal Skaardal.

Vo Flachau sa jazdí slalom žien z časového hľadiska najneskôr v celom Svetovom pohári. Prvé kolo tzv. večerného slalomu sa v utorok začne o 18.00 h a druhé o 20:45 h. Očakáva sa ďalší diel súboja Mikaela Shiffrinová verzus Petra Vlhová, resp, zvyšok sveta o víťazstvo.

Preteky sú mimoriadne lukratívne aj z finančného hľadiska. Celkový objem financií určený na odmeny pre slalomárky je 192 864 CHF, víťazka si odnesie 78 432 CHF pred zdanením.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #flachau