Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyhral všetky štyri preteky. Kobajaši ovládol Turné štyroch mostíkov

Japonský skokan na lyžiach Rjoju Kobajaši sa stal celkovým víťazom 67. ročníka Turné štyroch mostíkov a získal sošku Zlatého orla.

06.01.2019 19:33
Austria Ski Jumping Four Hills kobajaši Foto: ,
Rjoju Kobajaši vyhral Turné štyroch mostíkov.
debata

Líder celkového poradia Svetového pohára triumfoval aj na záverečnom podujatí v rakúskom Bischofshofene.

Napodobnil tak Poliaka Kamila Stocha s Nemcom Svenom Hannawaldom, ktorí tiež uspeli vo všetkých štyroch častiach Turné a zaknihovali tzv Grand Slam. Kobajaši je druhý japonský celkový šampión Turné po Kacujošim Funakim, ktorý sa tešil z prvenstva v sezóne 1997/1998.

Kobajaši bol prvom kole v Bischofshofene štvrtý so stratou štyroch bodov na Nemca Markusa Eisenbichlera. V druhom kole však zaletel do vzdialenosti 137,5 m a vyšvihol sa na najvyšší stupienok. Zvíťazil o 13,8 boda pred Poliakom Dawidom Kubackim, tretí skončil Rakúšan Stefan Kraft.

Kobajaši mal zo životného úspechu veľkú radosť. „Je to neuveriteľné, splnil sa mi sen. Po prvom kole som bol pokojný a veril som, že celkové prvenstvo mi už neunikne. Napokon z toho bolo štvrté víťazstvo a Grand slam, to je fantázia. Som šťastný, že ako prvý mi prišiel zagratulovať Noriaki Kasai, ktorý je môj veľký vzor a tútor. Ďakujem mu za všetko,“ povedal Kobajaši do kamier rakúskej televízie ORF.

debata chyba
Viac na túto tému: #skoky na lyžiach #Turné štyroch mostíkov