Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pochvala od kráľovnej. Petra sa posunula na iný level, vraví Shiffrinová

Po štvrtý raz sa jej na hlave ligotala nádherná korunka pre zimnú kráľovnú. Po dvoch vynikajúcich jazdách si ju Mikaela Shiffrinová zaslúžila.

06.01.2019 08:53
shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová oslavuje triumf v záhrebskom slalome.
debata (5)

„Som rada, že to korunka prežila. Vlani to s ňou nedopadlo dobre, rozbila sa, ale teraz je okej,“ smiala sa Američanka po pretekoch na tlačovej konferencii.

Rôzne miesta, rovnaká rivalita

Američanka deklasovala konkurenciu. Štvrtej Fride Hansdotterovej nadelila takmer tri sekundy. Poľovačka na suverénku sezóny 2018/19 nebola úspešná ani v piatom klasickom slalome prebiehajúceho Svetového pohára.

„Vždy je tam nejaká rivalita. S Petrou, Fridou (Handostterovou, pozn.), Wendy (Holdenerovou) či ostatnými dievčatami. Rôzne miesta, rovnaká rivalita. Stále sledujem najlepšiu sedmičku, dokonca aj pätnástku, pretože sa od báb môžem niečo naučiť. Všetky chcú vyhrávať. Špeciálne však Petra,“ povedala na margo slovenskej konkurentky.

Boj Petry Vlhovej v Záhrebe Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová oslavuje svoj triumf v...

Kým Vlhovú jedna z dám od Medzinárodnej lyžiarskej asociácie (FIS) takmer okamžite po tlačovej konferencii vzala preč, Shiffrinová si v hlúčiku zástupov médií doslova užívala každú sekundu. Žartovala, smiala sa, bola uvoľnená, odpovedala aj na nepríjemné otázky.

Trebárs – už po niekoľkýkrát – na súboje s Petrou v tejto sezóne, ktoré ju nútia ťahať zo svojho repertoára tie chirurgicky najpresnejšie oblúky. Niekoľko z nich ukázala aj v Záhrebe. A zo siedmeho slalomu ročníka si urobila „one woman show“.

„Petra posunula svoje výkony na iný level. Je disciplinovaná, agresívna, rýchla a inteligentná. V Osle – v paralelnom slalome – to bolo z jej strany niečo špeciálne. Všetko robila presne tak, ako sa má. Od začiatku do konca bola koncentrovaná a vo finále agresívnejšia i múdrejšia ako ja. Zaslúžila si to. Prinútilo ma to zamyslieť sa a ešte viac sa sústrediť,“ chválila zverenku Livia Magoniho Shiffrinová.

O ôsmej do postele

A treba povedať, že aj zdravo nahnevalo, veď 23-ročná rodáčka z Vailu predviedla v Záhrebe famózne prvé kolo, ktoré zaradila medzi svoje najlepšie.

Od chorvátskych novinárov si vyslúžila pochvalu, že ide v šlapajách bývalej lyžiarky Janice Kosteličovej. Shiffrinová zvykla hovoriť, že na trati tancuje a teraz jej ladné kroky medzi bránkami posunula na ešte vyššiu úroveň.

V druhej chcela ísť rýchlo, aby si udržala odstup od Vlhovej. Hoci sa zmenšil o deväť stotín sekundy, stále bol najvyšší v prebiehajúcej sezóne v slalome – 1,25 sekundy. Verí, že niečo podobné sa jej podarí aj v utorok vo Flachau.

„Kalendár je poriadne nabitý, nie je to ľahké. Musíme sa s tým však vysporiadať. Úprimne, aj ja si kladiem otázku, ako sa to dá zvládnuť. Sama celkom nerozumiem, ako sa mi to darí,“ doplnila dobre naladená Shiffrinová.

Ide jej to tak dobre, že si po pretekoch našla čas na svojich najbližších. V jednom z barov oficiálneho hotela sa s minerálkou v ruke vyše hodiny rozprávala s priateľom a francúzskym reprezentantom Mathieuom Favrem, manažérom Kylianom Albrechtom či mamou a trénerkou v jednej osobe Eileen.

Tá sa krátko po 20. hodine s dcérou rozlúčila a zakývala jej na cestu do hotelovej izby. Tam Shiffrinová opäť premýšlala nad tým, ako pokračovať v impozantnej víťaznej slalomovej jazde v tejto sezóne.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #slalom #Mikaela Shiffrinová