Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez brata, ale s virózou. Peťa to zvládla parádne, tešil sa Vlha senior

V cieli neskrýval nefalšovanú radosť. A s manželkou Zuzanou si povedali, že je to top výsledok.

05.01.2019 18:47
Vlhová vlha otec Foto: ,
Petra Vlhová a jej otec Igor Vlha.
debata

Je prirodzené, že najväčšími fanúšikmi Petry Vlhovej sú jej rodičia. Igor a Zuzana Vlhovci drvivú časť pretekov ich dcéry prežívajú len niekoľko metrov od cieľovej čiary.

Po druhej jazde v Záhrebe sa z ich úzkeho kruhu ozývala nefalšovaná radosť. Niet divu. Slovenská lyžiarka bola najrýchlejšia v druhom kole, ale na víťaznú Mikaelu Shiffrinovú to nakoniec nestačilo.

„Je to paráda, tešíme sa. Klobúk dole pred Peťou, toto som nečakal. Hovoril som si, že keď budeme v najlepšej trojke, bude to top. Veril som, ale chýbajú jej sily. Viete, že nie je v optimálnej pohode,“ potvrdil novinárom ich podozrenie.

Vlhová zvládla najdlhšie a najnáročnejšie preteky kalendára Svetového pohára s virózou. Po tlačovej konferencii si našla pár minút pre médiá a potom zamierila do postele v spoločnosti trénera Mateja Gemzu.

„Preteky boli ťažké. Bol to boj, ktorý som skoro zvládla. Opäť je to druhé miesto, mám z neho radosť. Je ťažké povedať, či mi pomohlo, že trať druhého kola staval Livio (Magoni, Vlhovej tréner, pozn.). Možno áno. Po prvom kole sme sa bavili, ako mi to má postaviť. Vyšlo to dokonale, aj keď som skončila druhá. Snažila som sa ísť naplno. Vyšlo to a potvrdila som, že Mikaela je zdolateľná,“ hovorila zjavne vysilená Vlhová.

Igor Vlha zložil pred dcérou pomyselný klobúk. Obdivuje, že ju okrem nalomeného zdravia neovplyvnil ani fakt, že jej pri tradičných obligátnych rituáloch pred štartom chýbala bútľavá vŕba i spoľahlivý sparingpartner z detskej izby – brat Boris.

Boj Petry Vlhovej v Záhrebe Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová oslavuje svoj triumf v...

„Syn je zlomený ako vzduchovka,“ zasmial sa šéf Vlha tímu. „Samozrejme, že jej v kútiku duše chýbal, ale nerozhodilo ju to. Verím, že Boris bude na tom lepšie. Bol na infúziách, dostal nejaké lieky. Sobotu preležal, tak verím, že sa jeho stav zlepší. Do Flachau ho potrebujeme,“ vravel odhodlane za mohutného povzbudzovania slovenských priaznivcov.

Do metropoly Chorvátska sa ich vybrali stovky. A sledovali po piaty raz v klasickom slalome sezóny, ako sa pred ich hrdinku dostáva Shiffrinová.

„Sme druhí na svete, je to paráda. Treba sa pozrieť na Slovensko a – Taliansko, Francúzsko, Rakúsko, USA. To sú veľmoci. Krása, že sme medzi nimi. Obzvlášť, keď Peťa bojuje s nejakou virózou. V Osle to bolo ešte dobré, ale zrejme z klímy v lietadle ochorela. Verím, že sa dá dokopy, lebo nás čaká Flachau. Tam to bude náročné. Potom príde Kronplatz a kolotoč sa trochu zvoľní. Po sobote verím, že zvládneme čokoľvek,“ uzavrel Igor Vlha.

A utekal vyobjímať svoju dcéru i skvele fungujúci slovensko-taliansky Vlha tím…

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #slalom #Igor Vlha