Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nič nie je stratené, verí Vlhová. Jej opora skončila v nemocnici

Totálne vyšťavená a bez svojej tradičnej opory v štartovacej búdke. Prvé kolo najnáročnejšieho i najdlhšieho slalomu sezóny dal Petre Vlhovej poriadne zabrať.

05.01.2019 13:52 , aktualizované: 14:24
Chorvátsko SR Lyžovanie SP slalom 1.kolo Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová na trati v 1. kole slalomu Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Záhrebe.
debata (7)

Pred plnými tribúnami v Záhrebe v siedmom slalome sezóny Svetového pohára pokračovala vo vynikajúcich výsledkoch. Nakoniec to stačilo na tretiu priečku so stratou 1,34 sekundy na Mikaelu Shiffrinovú. Medzi najväčšie rivalky sa zmestila Švajčiarka Wendy Holdenerová.

„Nebolo to ideálne kolo. Mikaela nám trochu ušla. Najviac som stratila v spodnej časti. Chalani z tímu mi hovorili, že vrchnú časť som mala dobrú,“ hodnotila svoj výkon Vlhová, ktorá po prvej jazde niekoľko sekúnd lapala po dychu.

Boj Petry Vlhovej v Záhrebe Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová oslavuje svoj triumf v...

Dvadsaťtriročná Liptáčka si pred štartom nevypočula tradičné „pome, Peťa!“ od svojho brata Borisa. Spoločnosť jej v štartovacej búdke robil servisman Pierluigi Parravicini.

„Môj brat je v nemocnici na infúziach. Môj tím sa pomaly rozpadá, takže uvidíme. Asi zjedol niečo zlé a má virózu. Potrebuje si trochu oddýchnuť,“ priblížila zdravotný stav brata Borisa Vlhu.

Pred večerným finále jedného z najprestížnejších slalomov sezóny Vlhová neskladá zbrane, hoci strata na americkú suverénku je výrazná. Zmazať ju jej môže pomôcť aj kouč Livio Magoni. Taliansky odborník bude staviteľom druhého kola, ktoré začína o 16.00.

„Neviem či to bude výhoda. Po druhom kole poviem, či to bolo dobré alebo nie,“ reagovala na otázku, či jej Magoni môže pomôcť. „Druhé kolo bude veľmi náročné. Trať je ľadová a dlhá. Musím nabrať sily a bojovať. Nič nie je stratené. Nesmiem nič podceniť, pôjdem naplno a uvidíme,“ zaželala si Vlhová.

Ako uspeje v ďalšom náročnom boji? Sledujte 2. kolo na našom webe.

Agentúrny článok sme nahradili autorským materiálom z redakcie Pravda

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #slalom #Mikaela Shiffrinová