Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvýkrát pred pretekmi netrénovala. Vlhová pôjde pred Shiffrinovou

Krasokorčuliarske umenie. Tri Kanaďanky s hokejkami. Aj nečakaný ťah Petry Vlhovej. V piatok večer sa rozdali prvé karty v súboji o trinástu krištáľovú korunku pre záhrebskú snehovú kráľovnú.

04.01.2019 19:56
debata (2)
Petra Vlhová počas žrebovania pred sobotňajším... Foto: TASR, Martin Baumann
Chorvátsko slalom ženy SP Záhreb žreb vlhová Petra Vlhová počas žrebovania pred sobotňajším slalomom Svetového pohára v alpskom lyžovaní žien v Záhrebe. Vlhová si vyžrebovala číslo 5.

Na tradičnom žrebe čísel v nádhernom prostredí historického centra chorvátskej metropoly si Petra Vlhová vybrala snehovú guľu, ktorá ukrývala dres s číslom päť.

„Teším sa na preteky. Dám do nich všetko a uvidíme, ako to dopadne,“ povedala po žrebe slovenská lyžiarka. Ako jedna z mála neprikorčuľovala na pripravenej ľadovej ploche. Zvolila radšej príchod v teniskách po koberci. Zrejme to bolo bezpečnostné opatrenie, nakoľko dnes Vlhová netrénovala.

„Príprava bola naozaj krátka. Lyžovali sme len včera, dnes sme si dali deň voľna. Vôbec prvýkrát sme prijali rozhodnutie, že Petra nebude mať tréning deň pred pretekmi. Vychádzame z toho, že je unavená,“ povedal kouč Livio Magoni, ktorý bude staviteľom druhého kola zajtrajšieho slalomu (prvé kolo je na programe o 13.00, druhé o tri hodiny neskôr).

Magoni verí, že jeho zverenka bude dobre pripravená už v prvom kole. Podľa slov talianskeho kouča bude trať veľmi náročná a ľadová. Po piatej Vlhovej si trať vyskúša aj Mikaela Shiffrinová, ktorá si vyžrebovala číslo šesť.

Mikaela Shiffrinová počas žrebovania pred... Foto: TASR, Martin Baumann
Chorvátsko slalom ženy SP Záhreb Shiffrinová Mikaela Shiffrinová počas žrebovania pred sobotňajším slalomom Svetového pohára v alpskom lyžovaní žien v Záhrebe.

„Nebude to súboj len s Petrou, ale aj s Wendy, Fridou a ďalšími. Verím, že to bude dobrá šou,“ povedala v krátkom interview Shiffrinová.

Najlepšiu sedmičku otvorí Wendy Holdenerová, uzavrie ju Anna Swennová-Larsonová. Švajčiarka aj Švédka predviedli najkrajšie príjazdy na žrebovanie. Ukázali niečo zo svojho korčuliarskeho majstrovstva, začo si spolu s trojicou Kanaďaniek s hokejkami (St. Germainnová, Remmeová a Mielzynská) vyslúžili potlesk od stoviek prítomných divákov.

Najväčší aplauz sa však ušiel slovenskej hviezde. Budú sa desiatky priaznivcov spod Tatier tešiť tak, ako naposledy po paralelnom slalome v Osle?

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #slalom #Mikaela Shiffrinová