Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mám za sebou najťažší slalom v živote. Netreba poľaviť, som na dobrej ceste

V sezóne 2018/2019 malo všetkých päť slalomových podujatí SP rovnaké poradie na prvých dvoch miestach, čo sa stalo vôbec prvý raz v histórii tohto športu.

29.12.2018 16:12
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová a jej hrdý otec Igor.
debata

Shiffrinová vyhrala a Vlhová bola druhá vo fínskom Levi, americkom Killingtone, paralelnom podujatí vo švajčiarskom St. Moritzi, vo francúzskom Courcheveli a teraz aj v rakúskom Semmeringu.

„Nikto neočakával, že bude mať koncom decembra na svojom konte skvelých päť druhých meist v slalome. Pracujem na sebe tvrdo a môj tím robí všetko pre to, aby som stále bola tam, kde som. Netreba poľaviť, sme na dobrej ceste,“ zhodnotila Petra Vlhová.

"Dnešné preteky boli veľmi špeciálne po včerajšku. Celé dva dni boli neuveriteľné. Teším sa, že som opäť na pódiu. Mám za sebou asi najťažší slalom v kariére. Bolo to veľmi náročné, bol to boj. Prvé kolo som spravila nejaké chyby, ale v druhom som sa snažila ísť naplno. Riskovala som a brala to tak, nech sa stane, čo sa stane, povedala 23-ročná Liptáčka.

„V cieli som bola šťastná, keď som videla zelené čísla. Slovami sa nedá opísať, keď prídem do cieľa a viem, že som prvá a najhoršie skončím druhá,“ poznamenala pre slovenské médiá priamo v dejisku podujatia.

Petra Vlhová vstúpila do kolotoča SP na deň presne pred šiestimi rokmi – práve v rakúskom Semmeringu skončila 29. decembra 2012 v slalome jedenásta. „Spomenula som si na to v piatok, ale počas slalomu som na to vôbec nemyslela,“ dodala.

Semmering sa ponoril do slovenských farieb Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Slovenskí fanúšikovia v Semmeringu povzbudzujú...
debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová