Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trénera triumf neprekvapil. Rakúsko videlo najšťastnejšiu mamu na svete

Prečítajte si reakcie najbližšieho okolia na víťazstvo Petry Vlhovej. Čo hovorí tréner Magoni, brat Boris a mama Zuzana?

28.12.2018 16:12
debata

Livio Magoni (tréner): Keď som prišiel do tímu Vlhovcov, jeden zo základných cieľov som si dal dostať Petru na stupne víťazov v pretekoch obrovského slalomu. Ťažko povedať, či ma to teraz prekvapilo. Včera po tréningu som povedal Petre, či nechce vyskúšať nové lyže, aby si ešte zlepšila techniku. Išli sme do risku, ale vyplatilo sa to.

Určite dnes ešte nebolo všetko stopercentné. V prvom kole tam boli chyby v hornej časti, v druhom to už bolo dobré. Tam to fungovalo ako malo. Stále máme pred sebou veľa práce, musíme sa držať toho, čo robíme.

Boris Vlha (brat): Tušil som už od začiatku sezóny, že to musí prísť. Na tréningoch Peťa jazdila výborne a bola len otázka času, kedy to príde. Dôležité bolo aj dobré naladenie. Počas pauzy medzi kolami sme nerobili nič nezvyčajné, má už toho za sebou veľa, a tak sme nemuseli nič meniť.

Keď prišla do cieľa druhého kola, v kútiku duše som veril, že zvíťazí. Všetci čakali a priali si, aby Peťa zdolala Mikaelu v slalome a vyšlo jej to v ‚obráku‘. To prvé mi po pretekoch preblesklo hlavou," uviedol Boris Vlha, brat Petry Vlhovej a zároveň manažér zjazdárskeho tímu Vlha.

Veľký triumf Petry Vlhovej v Semmeringu Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Neskorý, ale o to krajší darček k Vianociam...

Zuzana Vlhová (mama): Sú to neopísateľné stavy. Po prvom kole som čakala, že z toho bude pódium, pretože rozdiel bol veľmi malý. To, že bude prvá a predvedie takú jazdu, to bolo niečo neskutočné. Má natrénované, jazdí to v pohode. Predviedla svoju jazdu a vyšlo to.

Kto by nebol po takomto výsledku šťastný? Je neskutočné, čo dnes Peťa predviedla. Mávam počas súťaží nervy, aby ukázala to, na čo má. Chcem na výsledkovej tabuli vidieť iba zelené čísla a to aj prišlo. Od Peťky sme dnes všetci dostali krásny dodatočný vianočný darček. Som najšťastnejšia mama na svete.

Igor Vlha (otec): Celý sa trasiem. Viem, že Peťa jazdí dobre aj ‚obrák‘ a dnes to ukázala. Už v prvom kole to zvládla, stále hľadám slová. Je to neskutočné. Všetko prežívam veľmi emotívne. Je to moje dieťa a môj tím. Keď prišla do cieľa druhého kola, tak som počítal s tým, že to bude pódium. Po prvom kole som videl v jej očiach, že je naštartovaná a bude to zaujímavé. Mikaela neskutočne dobre jazdí, Peťa je o chlp za ňou. Som prekvapený, že ju Peťa zdolala v obrovskom slalome. Trochu sme zmenili lyže a vyšlo to.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Boris Vlha #Livio Magoni