Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Druhé kolo špicarov. Hirscher sa pripravil o 15. triumf v tomto roku, vyhral Yule

Švajčiarsky lyžiar Daniel Yule prekvapujúco zvíťazil v sobotnom slalome Svetového pohára v talianskej Madonne di Campiglio. Vyťažil z chýb lídra po 1. kole Marcela Hirschera z Rakúska, ako aj priebežne druhého v poradí Nóra Henrika Kristoffersena. Na druhej a tretej priečke skončili Rakúšania Marco Schwarz (+0,34 s) a Michael Matt (+0,50).

22.12.2018 17:04 , aktualizované: 20:19
Daniel Yule Foto: ,
Víťaz slalomu v Madonne di Campiglio Daniel Yule.
debata

Slovák Adam Žampa nepostúpil do 2. kola, Matej Falat nedokončil 1. kolo. V ňom Kristoffersen napriek chybičke v strednej pasáži predviedol výbornú jazdu. Vzápätí sa na trať vydal Hirscher a na všetkých medzičasoch išiel s veľmi tesným mankom na Nóra, ale v závere zrýchlil a v cieli mal k dobru 14 stotín sekundy.

Žampa sa pôvodne zaradil na 27. pozíciu, keď si pripísal rovnaký čas ako Nemec Fritz Dopfer, už po dojazde polovice z 80 štartujúcich však bolo jasné, že sa nezmestí medzi postupovú 30-ku.

V 2. kole ukončila šance viacerých pretekárov aj z najlepšej desiatky už úvodná pasáž. Yule si dal pozor a zo štvrtého miesta sa vyšvihol na najvyšší stupienok. Predstihol Schwarza a najväčší favoriti Hirscher s Kristoffersenom mu premiérový individuálny triumf v seriáli „darovali“ svojimi zaváhaniami.

Marcel Hirscher počas slalomu v talianskej... Foto: SITA/AP, Alessandro Trovati
Marcel Hirscher Marcel Hirscher počas slalomu v talianskej Madonne di Campiglio.

Nór chytil „špicar“ už v druhej bránke a nedokončil, Rakúšan ho napodobnil v piatej, klasifikovali ho na 26. priečke. Hirscher nenadviazal na úspechy z prvých dvoch klasických slalomov tejto sezóny a nezvýraznil svoj rekord v počte víťazstiev v kalendárnom roku. Naďalej ich má na konte štrnásť, v sobotu sa mu v tomto ohľade vyrovnala Američanka Mikaela Shiffrinová.

Výsledky slalomu SP v Madonne di Campiglio: 1. Daniel Yule (Švaj.) 1:38,34 min., 2. Marco Schwarz +0,34 s, 3. Michael Matt (obaja Rak.) +0,50, 4. David Ryding (V. Brit.) +0,65, 5. Giuliano Razzoli +1,08, 6. Manfred Mölgg (obaja Tal.) +1,09, 7. Istok Rodeš (Chor.) +1,10, 8. Felix Neureuther (Nem.) +1,26, 9. Alexis Pinturault a Victor Muffat-Jeandet (obaja Fr.) obaja +1,30, … Adam ŽAMPA nepostúpil do 2. kola, Matej FALAT (obaja SR) nedokončil 1. kolo

debata chyba
Viac na túto tému: #Marcel Hirscher #Svetový pohár v alpskom lyžovaní