Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pekné lanské spomienky. Vlhová šliape ako hodinky

Dobre naladená a pripravená znova zabodovať. "Pozdravujem divákov, verím, že sa vidíme," zamávala do kamery RTVS na svahu v Courcheveli.

20.12.2018 21:10
ZOH 2018, superkombinácia, Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (1)

Usmiatu Petru Vlhovú čaká jedno z najnáročnejších období v tejto sezóne. V priebehu 26 dní absolvuje osem podujatí. Štyrikrát sa postaví na štart klasického slalomu. Raz si to so súperkami rozdá v paralelnom. Nabitý kalendár doplnia aj tri obrovské slalomy. Výsledky dvadsaťtriročnej Liptáčky na prelome rokov 2018 a 2019 môžu výrazne ovplyvniť, či bude sezónu vo Svetovom pohári hodnotiť pozitívne.

Vstúpila do nej parádne. Tromi druhými miestami v slalome za fenomenálnou Mikaelou Shiffrinovou i vyrovnaním osobného maxima (7. miesto) v obráku. Ďalší ju čaká už v piatok – o 10.30 sa uskutoční prvé kolo, o tri hodiny druhé. V sobotu ju v rovnakom čase čaká obľúbenejší slalom.

„Trochu som si oddýchla. Absolvovala som tri dni prípravy na obrák a tri na slalom. Je to vyvážené, teším sa na preteky,“ hovorila ešte pred odchodom do francúzskeho strediska. Vlani sa v obrovskom slalome len tesne dostala do bodovanej tridsiatky. Dvadsiatuôsmu priečku si o deň neskôr vynahradila druhým miestom v paralelnom slalome.

„Spomienky z vlaňajška sú pekné. Proti Mikaele to bolo tesné. Uvidíme, aké to bude teraz. Myslím si, že sme dobre pripravení,“ povedal pre agentúru SITA manažér a brat Petry Vlhovej Boris.

„Tri dni sme trénovali v strediskách Klausbeg a Kronplatz v Južnom Tirolsku. Podmienky boli výborné, dostatok snehu a zima. Na obrák sme sa pripravovali sami, slalom sme trénovali s Nemkami,“ priblížil ostatné dni.

Predpoveď počasia pre Vlhovú a jej konkurentky nie je priaznivá. Okrem chladného počasia a teploty pod nulou by malo výdatne snežiť a fúkať vietor. Do úvahy pripadá aj zrušenie pretekov kvôli poveternostným podmienkam.

„Nemá byť pekne, nedá sa nič robiť,“ povzdychol si Vlha.

Vlhová začína boj o ďalšie body do celkového hodnotenia Svetového pohára. V ňom chce znovu atakovať najlepšiu päticu, z ktorej vypadla po sérií podujatí v kĺzavých disciplínach. A opäť pritlačiť na vedúcu ženu v boji o veľký krištáľový glóbus i ten menší v slalome – Shiffrinovú.

„Zatiaľ šliapeme ako hodinky, bodaj by to vydržalo čo najdlhšie,“ zaželal si Vlha.

Dostane od sestry pekný vianočný darček?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová