Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zo skvele rozbehnutej štafety bolo fiasko. Slovenky skončili nakoniec 14.

Talianske biatlonistky Lisa Vittozziová, Alexia Runggaldierová, Dorothea Wiererová a Federica Sanfilippová zvíťazili v nedeľu v rakúskom Hochfilzene s náskokom 8,4 sekundy v pretekoch štafiet žien na 4x6 km v rámci 2. kola Svetového pohára 2018/2019.

16.12.2018 12:46
ZOH 2018, biatlon, štafeta, Terézia Poliaková Foto: ,
Slovenskej biatlonistke Terézii Poliakovej preteky nevyšli.
debata (17)

Druhé skončili Švédky Linn Perssonová, Mona Brorssonová, Emma Nilssonová a Hanna Öbergová, tretie s celkovým odstupom 11,8 s boli Francúzky Anais Chevalierová, Julia Simonová, Célia Aymonierová a Anais Bescondová. Prvé tri tímy mali streleckú bilanciu 0+3, 0+8 a 0+9.

Slovenská štafeta v zložení Paulína Fialková, Anastasia Kuzminová, Terézia Poliaková, Ivona Fialková obsadila 14. miesto (3+12). Po prvých dvoch úsekoch patrila Slovenkám vedúca pozícia, nakoniec sa museli uspokojiť s umiestnením mimo elitnej desiatky.

Na prvom úseku potvrdila výbornú formu reprezentantka SR P. Fialková a štafetu odovzdávala na skvelom 3. mieste so stratou 3 s na vedúce Talianky. Dvadsaťšesťročná Breznianka na strelnici dobíjala iba raz v ľahu a už tradične výborne bežala.

Kuzminová nadviazala na druhom úseku na dobrý výkon P. Fialkovej a napriek dvom chýbam v stoji dostala Slovenky na priebežnú vedúcu pozíciu. Terézii Poliakovej odovzdávala štafetu s náskokom viac ako 20 s pred druhými Francúzkami.

Dvadsaťdeväťročná Poliaková bežecky nestačila na svoje súperky, ani na strelnici sa jej nedarilo a po jednom trestnom kole klesla až na 13. miesto. Ivona Fialková sa rovnako trápila a po dvoch trestných kolách finišovala na 14. priečke .

Na čelo sa dostali po treťom úseku Talianky, ktoré boli v polovici pretekov na 11. priečke s viac ako minútovou stratou na líderky. Dorothea Wiererová však ukázala, prečo jej momentálne patrí žltý dres za priebežné prvé miesto v hodnotení SP a po bezchybnej streľbe odovzdala Federice Sanfilippovej taliansku štafetu s náskokom 18 s pred druhými Švajčiarkami.

nej streľbe strácali menej ako 15 sekúnd na Sanfilippovú. Talianka však náporu odolala a tešila sa spolu s krajankami z víťazstva. V cieľovej rovinke mala v súboji o druhé miesto viac síl Öbergová a odsunula Francúzky na bronzový stupienok.

Program 2. kola SP v rakúskom Hochfilzene uzavrie štafeta mužov na 4 × 7,5 km v nedeľu o 14.15 h SEČ. Slováci nastúpia v zostave Matej Kazár, Tomáš Hasilla, Šimon Bartko a Martin Otčenáš.

Preteky štafiet žien na 4×6 km: 1. Taliansko (Lisa Vittozziová, Alexia Runggaldierová, Dorothea Wiererová, Federica Sanfilippová) 1:10:58,7 h (0+3), 2. Švédsko (Linn Perssonová, Mona Brorssonová, Emma Nilssonová, Hanna Öbergová) +8,4 s (0+8), 3. Francúzsko (Anais Chevalierová, Julia Simonová, Célia Aymonierová, Anais Bescondová) +11,8 (0+9), 4. Rusko (Jevgenija Pavlovová, Jekaterina Jurlovová-Perchtová, Valeria Vasnecovová, Irina Starychová) +47,2 (0+6), 5. Bielorusko (Dinara Alimbekovová, Irina Krivková, Hanna Solaová, Irina Kručinkinová) +1:13,4 min (0+4), 6. Nórsko (Karoline Of Knottenová, Tiril Eckhoffová, Ingrid Landmark Tandrevoldová, Marte Olsbuová-Roiselanová) +1:24,4 (2+11), … 14. Slovensko (Paulína Fialková, Anastasia Kuzminová, Terézia Poliaková, Ivona Fialková) +4:26,0 (3+12)

17 debata chyba