Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hirscher vyhral v Alta Badii šiestykrát obrovský slalom, Žampovci nebodovali

Obrovský slalom v Alta Badii a Marcel Hirscher, to je víťazné spojenie, ktoré trvá vo Svetovom pohár alpských lyžiarov nepretržite už šesť rokov.

16.12.2018 11:36 , aktualizované: 14:10
Marcel Hirscher Foto: ,
Marcel Hirscher.
debata

Fenomenálny Rakúšan pridal v nedeľu šiesty triumf na nevyspytateľnej Gran Rise v neprerušenej sérii, keď v súčte oboch kôl zdolal Francúza Thomasa Fanaru o priepastných 2,53 s a o 2,69 s ďalšieho francúzskeho reprezentanta Alexisa Pinturaulta.

Hirscher je absolútnym rekordérom v Alta Badii už od vlaňajška, keď v historickom poradí miestnych triumfov preskočil taliansku legendu Alberta Tombu. Ten na domácom obľúbenom svahu dominoval v „obráku“ štyrikrát.

Hirscher je držiteľ veľkého glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári z ostatných siedmich sezón a aktuálne si pripísal už šesťdesiaty prvý triumf v bojoch o krištáľové glóbusy, tridsiaty v obrovskom slalome a tretí v tejto sezóne.

Momentálne je Hirscher už opäť na čele priebežného poradia SP s náskokom 40 bodov pred krajanom Maxom Franzom. Tretí je Nór Aksel Lund Svindal. Hirscher suverénne vedie aj poradie obrovského slalomu, a to o 132 bodov pred Nórom Henrikom Kristoffersenom.

Druhé kolo v Alta Badii bolo bez slovenského zastúpenia. Bratia Žampovci obsadili až priečky v piatej desiatke výsledkového poradia 1. kola. Adam Žampa zaostal za najrýchlejším mužom Marcelom Hirscherom o 4,40 s a necelá sekunda ho delila od tridsiateho, teda posledného postupového miesta. Stačilo mu to na 41. miesto. Jeho mladší brat Andreas bol za Hirscherom o 4,65 s a skončil štyridsiaty siedmy.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní – Alta Badia (Tal.) – výsledky:

Obrovský slalom mužov (1.+2. kolo): 1. Marcel Hirscher (Rak.) 2:32,29 min, 2. Thomas Fanara +2,53 s, Alexis Pinturault (obaja Fr.) +2,69, 4. Manuel Feller (Rak.) +2,72, 5. Tommy Ford (USA) +2,79, 6. Mats Olsson (Švéd.) +2,81,… 41. Adam Žampa +4,40, 47. Andreas Žampa (obaja SR) +4,65

AKTUALIZUJEME

debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #Adam Žampa #Andreas Žampa #Marcel Hirscher