Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Fialková pridala ďalší životný výsledok. V stíhačke skončila tesne 2.!

Slovenská biatlonistka Paulína Fialková obsadila druhé miesto v stíhacích pretekov žien v rámci Svetového pohára v rakúskom Hochfilzene.

15.12.2018 12:22
Paulína Fialková Foto: ,
Paulína Fialková.
debata (4)

Z víťazstva sa tešila Kaisa Mäkäräinenová, keď zvíťazila s náskokom 1,5 s pred slovenskou reprezentantkou. Tretia skončila Talianka Dorothea Wiererová so stratou 2,8 s na víťazku. Tridsaťpäťročná Fínka si pripísala na svoje konto 26. víťazstvo v pretekoch o krištáľové glóbusy a dostala sa aj do čela poradia v SP.

Dvadsaťšesťročná Breznianka Paulína Fialková na strelnici minula dvakrát. Zverenka Anny Murínovej a Martina Bajčičáka vyrovnala svoj najlepší individuálny výsledok v kariére. Druhá bola takisto v záverečných pretekoch vlaňajšej sezóny v pretekoch s hromadným štartom v ruskom Ťumeni.

Trojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová obsadila skvelé piate miesto. Na strelnici urobila 3 chyby, jednu na ‚ležke‘ a dve na 'stojke. Ivona Fialková po 5 streleckých chybách finišovala na 51. pozícii.

Po prvej streľbe viedla Ruska Jekaterina Jurlovová-Perchtová o 1,7 s pred Mäkäräinenovou. Slovenkám sa po bezchybnej streľbe podarilo poskočiť v priebežnom poradí. Kuzminová bola tretia, P. Fialková štvrtá. Po druhej ‚ležke‘ už viedla Mäkäräinenová. P. Fialková, znovu bezchybná na strelnici, sa posunula na druhú priečku, na vedúcu Fínku strácala 3,5 s. Kuzminová po prvej chybe klesla na piate miesto.

Na vedúcu pozíciu sa dostala P. Fialková o 5 s pred Poľku Moniku Hojniszovú. Kuzminovej po druhej chybe patrila 6. priečka. Záverečný streľba vyšla najlepšie Hojniszovej. P. Fialková druhýkrát netrafila, Kuzminová napriek tretej chybe bola piata. Bežecky však boli súperky na tom lepšie ako Poľka.

Na poslednom úseku sa do čela dostala Mäkäräinenová. Vedenie nepustila až do cieľa a nechala za sebou P. Fialkovú a Wiererová.

Výsledky – SP 2018/2019 v biatlone – Hochfilzen (Rak.) – sobota:

Stíhacie preteky žien na 10 km: 1. Kaisa Mäkäräinenová (Fín.) 30:53,1 min (3), 2. Paulína Fialková (SR) +1,5 s (2), 3. Dorothea Wiererová (Tal.) +2,8 (4), 4. Monika Hojniszová (Poľ.) +8,7 (0), 5. Anastasia Kuzminová (SR) +13,3 (3), 6. Lisa Vittozziová (Tal.) +20,2 (3), … 51. Ivona Fialková (SR) +4:28,4 min (5)

Hlasy

Paulína Fialková: „Po Pokljuke som sa cítila dosť unaveno, relaxovala som ako mohla, šetrila každý jeden krok, aby som si dobre oddýchla. Asi sa mi to podarilo, už mám pred sebou len výbornú Mäkäräinenovú. Ja si však trúfam a dúfam, že sa s ňou ešte o víťazstvo popasujem a budem úspešnejšia. V záverečnom okruhu som zo seba všetko vydala a bolo to aj potrebné, aby som zdolala Wiererovú. Taktika pred stíhačkou spočívala najmä v dobrom úvode, aby som nestratila kontak s najlepšími. Pomohla mi streľba, no potom, aj vplyvom veľkého bežeckého úsilia som urobila chybičky na stojke, našťastie sa im nevyvarovali ani najväčšie konkurentky. Tie prvé nepresné rany ma z koncentrácie nevyviedli, už som si na to navykla, že sa musím aj naďalej dokonale sústrediť.“

Anastasia Kuzminová: „Posúvam sa dopredu a myslím si, že ešte môžem byť aj vyššie. Viem, že mať o jeden trestný okruh menej by ma vynieslo ešte viac vpred, už na medailovú pozíciu, čo ma veľmi teší. Stíhačku som výborne rozbehla, možno až tak, že mi chýbali trochu v závere sily. Streľbu by som označila za slušnú, všetko okolo nej bolo plné emócií a každý posun vpred sa stretával s reakciou.“

P. Fialková na vrcholných podujatiach (SP, MS, ZOH)

  • 2. miesto: Hochfilzen (Rak.) – Svetový pohár 2018/2019 – stíhacie preteky na 10 km
  • 2. miesto: Ťumeň (Rus.) – Svetový pohár 2017/2018 – preteky s hromadným štartom na 12,5 km
  • 3. miesto: Pokljuka (Slovin.) – Svetový pohár 2018/2019 – stíhacie preteky na 10 km
  • 4. miesto: Pokljuka (Slovin.) – Svetový pohár 2018/2019 – vytrvalostné preteky na 15 km
  • 5. miesto: Pjongčang (Kór. rep.) – ZOH 2018 – vytrvalostné preteky na 15 km
  • 5. miesto: Östersund (Švéd.) – Svetový pohár 2017/2018 – vytrvalostné preteky na 15 km
  • 5. miesto: Kontiolahti (Fín.) – Svetový pohár 2016/2017 – stíhacie preteky na 10 km
  • 6. miesto: Ruhpolding (Nem.) – Svetový pohár 2015/2016 – stíhacie preteky na 10 km
  • 6. miesto: Pokljuka (Slovin.) – Svetový pohár 2018/2019 – rýchlostné preteky na 7,5 km

VIDEO: Fialková má aj na celkový triumf vo Svetovom pohári, povedal tento týždeň pre TV Pravda viceprezident svetového biatlonu Ivor Lehoťan. Pozrite si jeho názor na Fialkovú vo videu.

Video
4 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Paulína Fialková #Kaisa Mäkäräinenová