Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skáčuci Joe sa rozlúči doma. V obkľúčení hviezd

Pre fanúšikov ľadovej šou pripravuje lákavý bonbónik. Fenomenálny krasokorčuliar Jozef Sabovčík sa v závere budúceho roka rozlúči v Bratislave s kariérou pred domácimi priaznivcami.

07.12.2018 16:26
Jozef Sabovčík Foto: ,
Jozef Sabovčík.
debata

Bronzový medailista z olympiády v Sarajeve 1984 sa 7. novembra predstaví v rámci šou Fire on Ice.

Po jeho boku vystúpi množstvo ďalších bývalých i súčasných hviezd krasokorčuľovania. Už teraz je známe, že v programe by nemalo chýbať 7 majstrov sveta, 8 olympijských medailistov a 9 európskych šampiónov.

Najväčšími ťahákmi okrem 55-ročného Sabovčíka budú olympijský víťaz a dvojnásobný majster sveta Alexander Jagudin, šesťnásobný majster Európy a dvojnásobný majster sveta Javier Fernandez a majster Európy z roku 2008 Tomáš Verner.

„Je mi cťou, že ma mladší kolegovia rešpektujú a mali záujem zúčastniť sa na mojej exhibícii. Neviem ešte, čo všetko mi môj zdravotný stav dovolí predviesť na ľade, ale možno ostatní ukážu niečo z môjho tradičného dynamického repertoára. Očakávam, že vystúpenie v Bratislave bude pre mňa veľmi emotívny moment,“ očakáva muž s prezývkou Skáčuci Joe.

Preslávil sa ako prvý krasokorčuliar, ktorý predviedol v súťaži štvoritý skok.

Môžu sa fanúšikovia tešiť aj na jeho tradičné salto?

Jozef Sabovčík. Foto: Pravda, Ivan Majerský
Jozef Sabovčík Jozef Sabovčík.

„Určite bude na ľade niekto, kto ho spraví. Ale kto, zatiaľ neviem. Vyše roka som salto neskočil. Musím sa porozprávať s lekárom, čo si môžem dovoliť a čo nie, aby som si neublížil. V kolene už nemám ani jeden meniskus, takže musím byť opatrný. Na ľade som každý deň, ale aktívne už nekorčuľujem. Venujem sa svojim zverencom,“ prezrádza Sabovčík.

Do Bratislavy zavítal krátko po utorňajších narodeninách trochu neplánovane. „V prvom rade som prišiel pozrieť rodičov. Plánoval som prísť na Slovensko, len som nevedel, kedy presne. Zájdem aj do Brna, keďže trénersky spolupracujem s tamojším krasokorčuliarskym klubom,“ hovorí.

V USA má momentálne niekoľko zaujímavých zverencov, z ktorých sa jeden prebojoval aj na majstrovstvá USA. Na diaľku spolupracuje aj s talentovanou Eliškou Březinovou. „Bola v Salt Lake na jedných pretekoch, po ktorých u nás chvíľu zostala a trénovali sme spolu. Trochu som jej pomohol, ostali sme v kontakte, niektoré veci konzultujeme a radím jej,“ dodáva.

Potvrdzuje, že jeho láska ku krasokorčuľovaniu rokmi neklesá. „Aj keď sa teraz rozlúčim, pri krasokorčuľovaní ostanem. Venujem sa mu od šiestich rokov, takže by som od neho nevedel odísť. Istotne budem trénovať. Dúfam, že budú talentovaní a budeme spolu chodiť po celom svete,“ verí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #Jozef Sabovčík