Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ledecká si zlomila ruku, aj tak bodovala v zjazde. Pri operácii bol otec Shiffrinovej

Nepríjemnú komplikáciu riešila krátko pred štartom sezóny Ester Ledecká. Česká dvojnásobná olympijská víťazka si počas tréningu na snouborde zlomila ruku a vo Vaile sa podrobila operácii, napriek tomu v piatkovom úvodnom zjazde Svetového pohára v Lake Louise bodovala vďaka 21. miestu.

01.12.2018 07:26
Ester Ledecká Foto: ,
Ester Ledecká v Lake Louise.
debata

Zápästnú kostičku si zlomila v tréningu na snouborde v Copper Mountain. „Pretože som nešikovná,“ povedala v rozhovore pre svoju marketingovú agentúru Sport Invest. Dodala, že ruku si zlomila o bránku.

Bližšie nešpecifikovaný chirurgický zákrok podstúpila na klinike vo Vaile. „Kde sa o mňa fantasticky postaral doktor Randal Viola a ako anesteziológa som mala pri operácii otca Mikaely Shiffrinovej. To bolo zaujímavé spojenie,“ prezradila.

Americká hviezda Shiffrinová tak o problémoch olympijskej víťazky z Pjongčangu v super G na lyžiach a v paralelnom obrovskom slalome na snouborde vedela.

„Písala mi, že na mňa myslí, nech sa rýchlo uzdravím. Jej otec sa na mňa prišiel pozrieť tri dni po operácii. Vážim si, že sú na mňa takí dobrí,“ povedala Ledecká.

Kvôli operácii nemohla týždeň trénovať. Potom musela jazdiť s dlahou. „Na lyžiach bol problém vymyslieť dlahu tak, aby som mohla držať palicu. Ešte som v ruke nemala takú silu, ale cvičím a je to každým dňom lepšie,“ uistila Ledecká.

Ledecká podľa svojich slov absolvovala tréningy i preteky v kanadskom stredisku „skoro“ bez hendikepu. „Ruku trochu cítim. Keď palicu stlačím, je to nepríjemné, ale myslím, že sa to uzdravuje veľmi dobre. Som rada, ako rýchlo ma lekári vrátili do hry,“ dodala.

debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Ester Ledecká