Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vonnová odkladá koniec kariéry. Verí, že do návratu do Lake Louise prekoná rekord

Americká lyžiarska hviezda Lindsey Vonnová prehodnotila plány na ukončenie kariéry po tejto sezóne a budúci rok ešte chce nastúpiť v Lake Louise.

30.11.2018 18:53
Lindsey Vonnová Foto: ,
Lindsey Vonnová v Lake Louise v roku 2015.
debata

O preteky v obľúbenom kanadskom stredisku tento víkend kvôli zraneniu kolena príde a všetko si chce vynahradiť rozlúčkou v roku 2019.

Najúspešnejšia lyžiarka v histórii Svetového pohára si za cieľ vo svojej poslednej sezóne vytýčila prekonanie absolútneho rekordu Ingemara Stenmarka, od ktorého vyrovnania ju delia štyri triumfy. Skončiť chcela, aj keby švédsku legendu nedostihla. Zranenie kolena z tréningu ju však prinútilo zmeniť názor.

„Ešte raz sa do Lake Louise vrátim, je to pre mňa dôležité,“ povedala tridsaťštyriročná Vonnová na svojom kanáli na YouTube.

Na tamojších tratiach slávila 18 z celkových 82 víťazstiev vo Svetovom pohár. „Či už rekord prekonám alebo nie, nijako to nesúvisí s tým, že na budúci rok znova prídem. Celý život by som ľutovala, keby som nevyužila poslednú šancu vyraziť zo štartovej brány v Lake Louise,“ dodala.

V budúcej sezóne by mali byť v Lake Louise na začiatku decembra na programe tri preteky v rýchlostných disciplínach. „Dúfam, že rekord tento rok prekonám, nebudem naň musieť myslieť budúci rok a len si to poriadne užijem,“ uviedla.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lindsey Vonnová #SP v zjazdovom lyžovaní