Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Radikálna zmena Medvedevovej nepomáha. Ruské konkurentky jej začínajú unikať

Suverenita dvojnásobnej majsterky sveta v krasokorčuľovaní Jevgenija Medvedevová je preč.

26.11.2018 14:49
Jevgenija Medvedevová Foto: ,
Jevgenija Medvedevová.
debata

Strieborná olympijská medailistka pod novým trénerom Brianom Orserom stále tápe. Po neúspechu vo víkendových pretekoch v Grenobli nepostúpila do finále Grand Prix. A o mesiac bude v ruskom šampionáte bojovať o miesto v národnom tíme pre majstrovstvá Európy a sveta.

Od vstupu medzi seniorky do roku 2017 bola Medvedevová prakticky neporaziteľná. Z trónu ju zosadila až v minulej sezóne tréningová kolegyňa Alina Zagitovová, ktorá ju zdolala na ME aj na olympijských hrách. Okrem iného preto, že Medvedevová v priebehu sezóny bojovala so zranením nohy.

V lete sa Medvedevová rozhodla pre radikálnu zmenu. Odišla od Etery Tutberidzeovej a presťahovala sa z Ruska do Toronta za Orserom. Zatiaľ to neprinieslo ovocie.

Pri prvom štarte v Grand Prix v Kanade bola tretia a vo Francúzsku sa dokonca prvýkrát v seniorskej kariére nedostala na stupne víťazov.

Na štvrtú priečku klesla po tom, ako vo voľnej jazde neustála výjazd hneď pri úvodnom dvojitom axelovi a potom takmer spadla aj pri trojitom toeloope v kombinácii.

„Je to stopercentne psychická záležitosť. Jednoducho som to až priveľmi chcela. Príliš som tlačila na pílu,“ zverila sa.

Tréner Orser jej pred pretekmi vo Francúzsku veril, ale zároveň upozornil, že môže trvať až rok a pol, kým sa zmeny usadia. Medvedevová bude ale už o mesiac čeliť nabitej ruskej konkurencii a potrebuje sa zlepšiť, aby neprišla o vrcholné podujatia sezóny.

Niekoľko jej krajaniek sa totiž v Grand Prix ukázalo vo výbornej forme. Okrem olympijskej víťazky Zagitovovej tento rok žiari aj majsterka sveta z roku 2015 Jelizaveta Tuktamyševová, do finále Grand Prix na rozdiel od Medvedevovej postúpila šestnásťročná Sofia Samodurovová.

Krasokorčuliarske majstrovstvá Ruska sa uskutočnia od 19. do 23. decembra v Saransku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jevgenija Medvedevová