Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Je to tam! Vlhovej pomohla atmosféra ako v Jasnej

Jeden z najlepších víkendov doterajšej kariéry. Keď preťala cieľovú čiaru, nechala emócie vyplávať na povrch. Z gest, ktoré ukazovala skvelému publiku v Killingtone, bolo cítiť ich silu. Zdvíhala ruky nad hlavu. Zovierala ruky v päsť. Niekoľkokrát radostne vykríkla. A do kamery poslala jasný odkaz. "Je to tam!"

26.11.2018 10:24 , aktualizované: 12:27
debata
Víťazka Mikaela Shiffrinová (vpravo), druhá... Foto: SITA/AP, Charles Krupa
Mikaela Shiffrinová, Petra Vlhová, Frida Hansdotterová Víťazka Mikaela Shiffrinová (vpravo), druhá Petra Vlhová a tretia Frida Hansdotterová.

Petra Vlhová rozdávala úsmevy na všetky strany. Mala na to hneď dva dôvody. Po sobotňajšom siedmom mieste a vyrovnaní maxima v obrovskom slalome, skončila druhá v nedeľňajšom slalome. Podobne ako pred týždňom v Levi jej víťaznú radosť prekazila suverénka Mikaela Shiffrinová.

„V 1. kole som do toho dala všetko, ale robila som drobné chyby. Najmä spodnú časť som nemala príliš ideálnu, tá ma stála nejaké stotinky. Vedela som, že 2. kolo bude ťažké. Musela som bojovať. Počasie nebolo ideálne, trať sa rozbíjala. Veľmi sa teším z druhého miesta. Dá sa to, len treba ísť naplno,“ povedala po pretekoch Vlhová pre RTVS.

Slovenská lyžiarka bola opäť jedinou, ktorá medzi najhustejšie osadenými bránkami dostala Shiffrinovú pod tlak. Dvadsaťtriročná Američanka priznala, že jej slovenská súperka i búrlivá atmosféra pomohli k dovŕšeniu killingtonského víťazného hetriku.

„Petra išla veľmi dobre. Keď ma diváci zbadali v druhej polovici trate, počula som poriadny hukot. Hovorila som si, že zrejme to so mnou nevyzerá najlepšie a musím pridať. Nakoniec to vyšlo skvele. Mám veľkú radosť, že som mohla potešiť toľkých divákov,“ tešila sa Shiffrinová. K 45. triumfu vo Svetovom pohári (z toho 34. v slalome) ju doviedlo takmer 20-tisíc divákov. Ich podporu pocítila aj Vlhová.

„Ľudia boli fantastickí. Každú z nás hnali do cieľa. Chodím sem veľmi rada, práve kvôli fanúšikom. Povzbudzujú všetkých. Podobne ako u nás na Slovensku. Pred tromi rokmi v Jasnej to bolo rovnako skvelé,“ povedala 23-ročná Liptáčka na tlačovej konferencii.

Radosť Petry Vlhovej. Aj v druhom slalome... Foto: SITA/AP, Charles Krupa
Petra Vlhová Radosť Petry Vlhovej. Aj v druhom slalome sezóny Svetového pohára sa dostala na stupne víťazov, v Killingtone skončila druhá.

Po pretekoch športovo zagratulovala víťazke. V cieli jej niečo zašepkala do ucha. Možno ju chválila za neuveriteľné 29. pódium z ostatných 31 slalomových pretekov vo SP. Alebo za 25. víťazstvo v spomínanom období, ktoré ju posunulo už na druhé miesto v historických tabuľkách medzi slalomárkami za Marlies Schildovú.

O necelé dva týždne – 9. decembra v St. Moritzi – sa Shiffrinová pokúsi vyhrať znova. V paralelnom slalome však na ňu bude striehnuť jej tradičná súperka.

Podarí sa Vlhovej zdolať fenomenálnu Američanku?

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová