Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zväz biatlonu sa ohradil voči poškodzovaniu mena. Verí, že Fialkové odštartujú

Prezídium Slovenského zväzu biatlonu (SZB) zareagovalo na závery hlavného kontrolóra športu v kauze sestier Fialkových a nesúhlasí s tým, že postupovalo nezákonne pri uzatváraní Zmluvy o štátnej športovej reprezentácii.

23.11.2018 20:24
Fialková biatlon Foto: ,
Paulína Fialková.
debata (1)

Z reakcie prezídia SZB vyplýva, že Slovenský zväz biatlonu pripravil vlastný podnet na kontrolóra, aby preskúmal postup a konanie SZB.

„Máme za to, že naše konanie je v súlade so zákonom,“ uvádza sa v stanovisku. „Dali sme si vypracovať nezávislú právnu analýzu vo veci konania hlavného kontrolóra športu, keďže vzhľadom na okolnosti máme dôvodné podozrenie, či konal v súlade so zákonom.“

SZB poukazuje na to, že disciplinárne konanie voči Ivone Fialkovej a Paulíne Fialkovej je disciplinárnym konaním voči členkám združenia ako členkám, a to pre porušenia ich členských povinností. Upozorňuje na skutočnosť, že podmienkou štartu na podujatiach je, aby mal reprezentant podpísanú zmluvu o reprezentácii so SZB.

K stanovisku spoločnosti GARANT PARTNER legal s.r.o. zo dňa 21. novembra konštatuje, že uvedené informácie sú klamlivé a výrazne poškodzujú dobré meno Slovenského zväzu biatlonu. Preto Slovenský zväz biatlonu vyzýva spoločnosť GARANT PARTNER legal s.r.o., aby sa verejne ospravedlnila za vyhlásenia, ktoré uviedla.

Ako prezídium SZB zdôraznilo, všetci členovia naďalej veria, že dôjde k podpisu zmluvy a Paulína a Ivona budú štartovať na pretekoch SP.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivona Fialková #Paulína Fialková #Slovenský zväz biatlonu