Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhovej úloha pokračuje. Splní ju v treskúcej zime?

Najskôr snaha o reparát, potom túžba zopakovať si pódium. Tak znie v skratke plán Petry Vlhovej na nasledujúce dva dni. V sobotu a v nedeľu opäť zabojuje o cenné body do hodnotenia Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní.

23.11.2018 16:49
Vlhová Foto:
Petra Vlhová na trati slalomu v Levi.
debata (1)

Slovenka si minulý víkend v Levi napravila chuť po nevydarenom vstupe do sezóny v Söldene. Druhým miestom v slalome zmenila sklamanie na radosť po októbrovej diskvalifikácií v obrovskom slalome.

Kým obe európske strediská mali problém so snehom, v americkom Killingtone oň nie je núdza. Dejisko druhého obráku i slalomu SP sa pýši bielou pokrývkou. Jej trvácnosti dopomáha aj silný mráz.

„Necelé dva dni do pretekov a počasie nám dáva naozaj zabrať! Mínus 21 stupňov Celzia, ale na víkend sa má našťastie otepliť. Aj napriek zime makáme naplno. Killington, teším sa na teba,“ napísala Vlhová vo štvrtok na svojom facebookovom profile.

Dvadsaťtriročnej Liptáčke sa vo Vermonte darí. Predvlani obsadila v obráku trináste a v slalome piate miesto. O rok sa v oboch disciplínach ešte zlepšila – zhodne o tri priečky.

„Výsledok v najlepšej desiatke je pre nás vždy úspech. Chcela som však viac,“ hovorila po lanskom obránku Vlhová. „Z piateho miesta po prvom kole som bola nešťastná. V druhom som zapla naplno, ale tá strata na Shiffrinovú bola obrovská. S Mikaelou je to vždy veľký boj,“ doplnila k druhej pozícii v slalome.

Už vtedy po viac ako poldruhasekundovej strate hovorila, že na zdolanie americkej suverénky potrebuje dve vynikajúce kolá. Nielen prvé či druhé.

Ukázalo sa to aj naposledy za polárnym kruhom v Levi. Shiffrinová suverénne ovládla prvé kolo aj napriek chybám. A hoci bola Vlhová v druhom rýchlejšia, manko na súperku nezmazala.

Vstup Petry Vlhovej do novej sezóny SP Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová v prvom kole obrovského slalomu...

„Na Mikaelu potrebujete dve dobré jazdy. Je to náročná úloha, ale pôjde to. Musím sa vyvarovať chybičiek a ísť svoju jazdu“ vravela po Levi Vlhová. „Shiffrinová potrestá každú jednu chybu. Nesmieme však zabúdať na ostatné dievčatá. V slalome i obráku je obrovská konkurencia,“ pridal sa Livio Magoni.

Jeho zverenka dostala od šikovnejšej rovesníčky po ostatných pretekoch pochvalu. Shiffrinová vie, že jej najväčšími konkurentkami sú vlastná nepozornosť a Vlhová. Potvrdí sa to aj v Killingtone?

Prvé kolo obrovského slalomu (v sobotu) i slalomu (v nedeľu) sa začína o 16.00, druhé o tri hodiny neskôr.

Práve po vlaňajšom druhom mieste v najkratšom slalome kalendára si v renkingu štartovej listiny SP polepšila z tretej na druhú priečku, ktorá je jej maximum v tejto disciplíne.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová