Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ovplyvnil ho pád krajana. Majster sveta Guay pred štartom SP ukončil kariéru

Dvojnásobný majster sveta v zjazdovom lyžovaní Erik Guay ukončil aktívnu činnosť. Ako dôvod uviedol stredajšiu nehodu reprezentačného kolegu Manuela Osbornea-Paradisa, ktorý utrpel po páde na tréningu zjazdu v Lake Louise zlomeninu píšťaly aj ihlice.

23.11.2018 08:56
Erik Guay Foto: ,
Erik Guay.
debata

Osborne-Paradis zrejme podstúpi operáciu. „Jednoznačne to malo vplyv. Štartoval som len niekoľko čísel za Mannym, keď som sa dopočul, že ho museli transportovať helikoptérou. Predstavil som si seba v jeho pozícii. Neviem, či by som mal energiu, aby som zvládol ďalšiu rehabilitáciu,“ povedal 37-ročný Guay pre CBC Sports.

Počas kariéry absolvoval šesť operácií kolena, bolesť chrbta ho vyradila zo ZOH 2018 v Pjongčangu.

Guay súťažil pod piatimi kruhmi v Turíne 2006, Vancouvri 2010 a Soči 2014. Najlepší výsledok dosiahol pri premiérovej účasti, keď obsadil štvrté miesto v zjazde.

Na MS triumfoval v zjazde v roku 2011 a v super-G vlani, minulý rok získal aj striebro v zjazde. Vo Svetovom pohári si v 231 štartoch pripísal päť víťazstiev:

„Je to deň zmiešaných pocitov, keďže uzatváram dôležitú časť môjho života. Desiatky rokov som sa snažil byť najlepším lyžiarom na svete, reprezentoval som moju krajinu a bol som člen neuveriteľného tí­mu.“

debata chyba
Viac na túto tému: #SP v zjazdovom lyžovaní #Erik Guay