Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bude ich viac ako dievčat. Žampu teší rekordná účasť Slovákov

Adam Žampa, Andreas Žampa a Matej Prieložný, také je zloženie slovenského mužského tímu na úvodných pretekoch novej sezóny Svetového pohára v alpskom lyžovaní.

25.10.2018 17:56
ZOH 2018: Slalom mužov žampa Foto: ,
Adam Žampa na ZOH 2018 v Pjongčangu.
debata

Bude to v nedeľu 28. októbra tradične obrovský slalom na ľadovci Rettenbach v rakúskom Söldene. O deň skôr absolvujú ‚obrákovú‘ ouvertúru súťažnej zjazdárskej zimy aj ženy a medzi nimi aj jediná Slovenka Petra Vlhová.

„Žampovci majú vyjazdené dve národné kvóty a okrem toho máme k dispozícii aj základnú ‚base‘ kvótu Medzinárodnej lyžiarskej federácie. Preto má právo štartu aj Prieložný, ktorý je členom B-tímu reprezentácie. Prvým rokom už nie je junior, keďže je ročník narodenia 1997,“ informovala sekretárka Úseku alpských disciplín SLA Zuzana Senčeková.

Pre 21-ročného Prieložného to bude v Söldene premiéra vo Svetovom pohári. „Ešte nikdy sme nemali vo ‚sveťáku‘ tri miesta. Bude nás viac ako dievčat. To tu ešte nebolo,“ reagoval Adam Žampa.

Skúsený 28-ročný Tatranec sa v obrovskom slalome v Söldene predstaví siedmy raz. V roku 2012 vybojoval skvelé 9. miesto, o tri roky neskôr bol dvadsiaty deviaty, v ostatných prípadoch nedokončil, resp. nepostúpil do 2. kola.

„Po dobrých výsledkoch v lete na Novom Zélande som si vyjazdil body a skočil naspäť na 31. miesto v rebríčku slalomu aj obrovského slalomu, čo som nečakal. V Söldene budem mať štartovné číslo od 31 do 35. Dobré na to, aby super, aby som mohol atakovať postup do 2. kola,“ doplnil Adam Žampa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Žampa #Andreas Žampa #matej prieložný #Svetový pohár v alpskom lyžovaní