Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Manažér oblek nenosí. Boris Vlha má radšej montérky

Po vyčerpávajúcej sezóne 2017/18 sa nevie dočkať tej nasledovnej. Najviac sa teší do slovinského Mariboru, chorvátskeho Záhrebu a Špindlerovho Mlýna v Čechách.

19.10.2018 14:15
Boris Vlha Foto: ,
Boris Vlha na tlačovej konferencii 12 dní pred štartom sezóny Svetového pohára.
debata (1)

Nevie sa dočkať predštartovného adrenalínu. Momentu, kedy si dá pästičku so sestrou a pošle ju na trať slovami: „Pome, Peťa!“

Funkcia, ale len na papieri

Keď si prezriete menoslov Vlha Ski tímu, nájdete v ňom troch členov štvorčlennej rodiny z Liptovského Mikuláša. Petru – slovenskú zjazdovú lyžiarku. Igora – otca a šéfa. A Borisa – manažéra tímu. Pri vlastnej pozícii sa 27-ročný Lipták poriadne rozosmeje.

„Neberiem si žiaden oblek. Nevnímam, že som manažér tímu – to je taká funkcia na papieri. Moja práca je však náročná. Psychicky aj fyzicky. Niekoľko mesiacov stále na cestách a mimo domova dá človeku zabrať. Kedysi som bol lyžiar a takýto životný štýl vediem už dlho. Keby na to človek nebol zvyknutý, nevydrží,“ začína svoje rozprávanie Boris.

O štyri roky starší brat slávnejšej sestry si na svoju rolu zvykal postupne. Zo začiatku to nebolo najľahšie. Riešil, že ho čaká dvojdňová cesta autom do Škandinávie a tam práca od svitu do mrku. Teraz ho podobné veci už nezaujímajú a ani sa na ne špeciálne nepripravuje. Hoci je kalendár Svetového pohára na sezónu 2018/19 poriadne nabitý.

Video

„Bude to zaujímavé. Teším sa na ten kolotoč i vnútorný adrenalín. Hoci to nie sú – ako si mnohí myslia – párty ani poznávacie pobyty. Len zjazdovky, hotelové izby, volant a makačka od rána do večera,“ pokračuje Vlha.

Pád a zmena priorít

Obdobie po predošlej sezóne strávil so svojimi láskami. Priateľkou, motorkou a strojárstvom.

„Bol som na pretekoch v Albánsku, kde sa mi darilo. V poslednej etape som spadol do rokliny. Bol som vtedy priebežne prvý, ale preteky som nedokončil. V tom adrenalíne som urobil hlúposť. Pustil som sa dole roklinou a dúfal som, že niekde vyjde. Boli tam však niekoľkometrové skoky. Jeden som skočil, motorka ma trafila do spánku. Bol som omráčený a nevládal som. Nakoniec som sa rozhodol, že to vzdám,“ zaspomínal si Vlha.

S vážnou tvárou priznal, že s pretekmi nateraz končí. Nepríjemnosť v Albánsku ho prinútila zamyslieť sa. Popri práci v rodinnej firme premýšľal nad prioritami. Dospel k záveru, že sa zmenia.

Petra Vlhová pred štartom Svetového pohára Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Zľava Boris Vlha, Petra Vlhová a Igor Vlha na...

„V robote brúsim hriadele, vyrábam ozubené či reťazové kolesá a programujem na stroji. Všetko pekne v montérkach, ako to má byť. Kto si myslel, že mimo sezóny nerobím nič, mýli sa. Baví ma to. Momentálne som sa rozhodol, že s jazdením seknem a budem sa venovať priateľke. Hľadáme si bývanie,“ prezradil.

K tímu sa po svojich pracovných i voľnočasových aktivitách pridal až v septembri. Ako každý rok aj teraz vynechal Petrinu letnú prípravu. Návrat do staronového slovensko-talianskeho kolektívu pod vedením trénera Livia Magoniho bol príjemný a priniesol aj novinky.

„Keď som sa vrátil, bol som ako chýbajúca častica v Lego stavebnici. Všetko si pekne sadlo. Máme nového servisáka. Má aj meno (Pierluigi Parravicini, pozn.), ale ja by som ho skomolil, takže ho volám Gigi. Je to nová krv. Atmosféra medzi Liviom, Peťou, Gigim, asistentom trénera Maťkom Gemzom a aj mnou bola skvelá. Sme ako jedna veľká taliansko-slovenská rodina. Budeme chodiť na 20-dňové výjazdy. Niekedy za takú dlhú dobu príde aj ponorka. Nám sa niečo také nestáva. Verím, že sa to prejaví,“ uzatvára Boris Vlha.

Prinesie úspešná slovensko-talianska Lego stavebnica ďalšie úspechy?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #Petra Vlhová #Boris Vlha