Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kráľovná po sezóne končí. Najskôr však chce prekonať Stenmarka

Americká lyžiarska hviezda Lindsey Vonnová plánuje po tejto sezóne ukončiť svoju bohatú kariéru. Tridsaťtriročná olympijská šampiónka v zjazde a dvojnásobná majsterka sveta to uviedla na instagrame v odpovedi na otázku jedného z fanúšikov.

31.08.2018 19:48
Lindsey Vonnová Foto: ,
Lindsey Vonnová.
debata

„Toto je posledná sezóna mojej kariéry,“ reagovala v rubrike „Opýtajte sa ma na čokoľvek“ na otázku, ako dlho ešte bude súťažiť. Definitívne rozhodnutá ale zatiaľ zrejme ešte nie je.

Nedokázala totiž odpovedať na otázku, čo by robila, ak by do konca sezóny nestihla prekonať rekord Ingemara Stenmarka v počte víťazstiev vo Svetovom pohári. „Ťažká otázka, odpoveď nepoznám,“ priznala.

Prekonanie rekordu legendárneho Švéda, ktorý ma na konte 86 vyhratých pretekov v SP, je pre Vonnovú posledným veľkým cieľom. K jeho naplneniu jej v SP, ktorý štyrikrát celkovo ovládla, chýbajú štyri triumfy.

Captain America is back!

Príspevok, ktorý zdieľa L I N D S E Y • V O N N (@lindseyvonn),

Z olympijských hier má v zbierke tri cenné kovy vrátane zlata z roku 2010 za zjazd, na MS oslavovala v roku 2009 dva tituly za zjazd a superobrovský slalom. Celkovo má z MS sedem medailí.

Vo Svetovom pohári získala štyri veľké glóbusy, osem malých za zjazd, päť za super-G a tri za kombináciu. Vyhrať preteky dokázala v každej disciplíne.

V uplynulých rokoch ju však prenasledujú zranenia. Po zlomenine nohy vo februári 2016 a chronických problémoch s kolenom takmer rok nesúťažila a len pomaly sa vracala do formy.

V minulej sezóne už ale opäť patrila v rýchlostných disciplínach k najlepším. Vyhrala päť podujatí SP a na ZOH v Pjongčangu brala bronz v zjazde.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lindsey Vonnová #alpské lyžovanie