Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tanečník Lukáš Csölley ukončil kariéru. Nenašiel si ďalšiu partnerku

Po Lucii Myslivečkovej ukončil krasokorčuliarsku kariéru aj jej tanečný partner Lukáš Csölley. Dvadsaťosemročný Bratislavčan o tom listom informoval šéfa Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Jozefa Beständiga.

28.06.2018 09:46 , aktualizované: 11:24
Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley, ZOH 2018 Foto: ,
Lucie Myslivečková a Lukáš Csölley po svojom voľnom tanci na ZOH v Pjongčangu.
debata

Zatiaľ čo u Myslivečkovej zohrali úlohu zdravotné dôvody, Csölley si nenašiel novú partnerku na súťažnom ľade. Skúšal síce obnoviť úspešnú spoluprácu s pôvodom Taliankou Federicou Testovou, ale po niekoľkých spoločných tréningoch v Miláne sa rozhodli ďalej nepokračovať.

„Jedným z hlavných dôvodov boli Luciine problémy s ramenom, ktorá by musela ísť opäť na operáciu. S Luciou sme sa rozhodli ukončiť spoločnú kariéru. Z mojej strany tam bol aj pokus o návrat s Federicou, ale neúspešný. Federica sa pred dvoma rokmi rozhodla ísť inou cestou, trochu aj zvažovala návrat a spolu sme boli na ľade. Dostala však inú pracovnú ponuku a prijala ju. Začať niečo nové je beh na dlhé trate a toho času už veľa nie je, mám už 28 rokov,“ povedal Lukáš Csölley pre Rádio Slovensko.

Lukáš Csölley a Lucie Myslivečková. Foto: SITA, Pavel Lebeda/ISU ME 2017
krasokorčuľovanie Lukáš Csölley a Lucie Myslivečková.

Práve v páre s Testovou dosiahol Csölley najväčšie úspechy – bronzovú medailu na Svetovej zimnej univerziáde v Granade 2015 a dve ôsme miesta na majstrovstvách Európy v rokoch 2015 a 2016. Na svetovom šampionáte sa dostali najvyššie na 14. priečku v Bostone 2016.

S pôvodom českou partnerkou Myslivečkovou si zasa Csölley splnil sen o účasti pod piatimi olympijskými kruhmi. Na ZOH 2018 v Pjongčangu skončili na 20. priečke.

Aj po ukončení kariéry zostáva Csölley na ľade. „Venujem sa choreografiám. Viac pozornosti venujem sólistom, tancom len tak trochu. Uvidíme, či mi do cesty prídu nejaké projekty,“ prezradil a doplnil, že sa je otvorený aj spolupráci so slovenskými krasokorčuliarmi.

debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #Lukáš Csölley