Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová: Každý rok mám vysoké ciele. Na tom sa nič nemení

Hoci do štartu lyžiarskej sezóny zostávajú ešte štyri mesiace, nezaháľa. Behá, dvíha tony železa, jazdí na motorke, vodných i klasických lyžiach. A plaví sa po Liptovskej Mare vo svojej lodi ako kapitánka.

19.06.2018 18:24
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata

Slovenská zjazdová lyžiarka Petra Vlhová (23) chce znovu patriť medzi najlepšie slalomárky sveta. Do nabitého kalendára možno ešte niečo pridá.

„V rýchlostných disciplínach sa cítim dobre. Rýchlosť mám v krvi, takže sa nebojím. Problém je skôr v technike, na ktorú si musím dávať pozor,“ hovorí hviezdna Liptáčka.

O novej prilbe od Velez-Zuzulovej

Nebude problém si na ňu zvyknúť. Ja ju neuvidím, takže mi je to jedno. Neriešim, či je zelená, oranžová alebo modrá. Teším sa z nového partnera. Budem trochu viac modrá, ale aspoň budú krajšie fotky (smiech).

O lete

Pred šiestimi týždňami sa mi začala kondičná príprava. Bola som na dvoch lyžiarskych sústredeniach. Momentálne behávam, posilňujem, bicyklujem. Vlani som absolvovala behy s padákom aj motorku. Tá ostala, ale padák sme nechali tak.

O lyžiarskych sústredeniach

Najskôr sme boli dvakrát po desať dní na rakúskych ľadovcoch Stubai a Hintertux. Neskôr v talianskom Passo dello Stelvio. Snažili sme sa dolaďovať techniku. Začiatky sú náročnejšie, lebo ideme na kvantitu, aby sa mi nové veci v tréningoch dostali rýchlejšie pod kožu. Cítim sa dobre a som spokojná.

O ďalších disciplínach

Venujeme sa im. Trénujeme rýchlostné disciplíny. Zatiaľ je to ľahké, bude sa to stupňovať. Čas ukáže, či sa tomu budeme venovať aj v budúcnosti, alebo necháme úplnú prioritu slalomu a obrovskému slalomu. Všetko je otvorené. Radi by sme išli čo najvyššie v celkovom hodnotení. Preto potrebujem ďalšie disciplíny. Ukázalo sa, že v nich môžem byť úspešná.

Petra Vlhová. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Petra Vlhová Petra Vlhová.

O pocitoch

V rýchlostných disciplínach sa cítim dobre. Mám rýchlosť v krvi, takže sa nebojím. Problém je skôr v technike, na ktorú si musím dávať pozor. Potrebujem len jazdiť a jazdiť, aby si to sadlo. Progres je zatiaľ veľmi pomalý.

O bilancovaní

Tréner nebol s niektorými vecami z lanského ročníka spokojný. Pred novou sezónou sme si sadli a povedali si, čo bolo zlé. Urobili sme za tým čiaru, ale nedá sa to úplne hodiť za hlavu. Keď rozoberáme chyby z minulosti, stále ju prekračujeme.

O ďalšej spolupráci s trénerom Liviom Magonim

Chcel pokračovať. Išlo o mňa a môj tím. Rozhodla som sa, že budeme pokračovať. Budeme mať nového servismana. Po troch rokoch Stana Vozárika nahradí ďalší Talian. Je aj trénerom, takže budeme mať na svahu viac očí.

O ambíciách

Každý rok mám vysoké ciele, to sa nemení ani teraz. Chceme zlepšiť pozíciu v celkovom hodnotení Svetového pohára. Radi by sme odstránili chyby z minulosti a udržali sa vysoko v slalome a obráku. Neviem, čo môžeme očakávať od rýchlostných disciplín.

O oddychu

Niekedy, keď mám deň voľna, nerobím nič. Idem len na loď a vyvalím sa tam. Je to pre mňa dobrý relax.

O kapitánskych skúškach

Zvládla som ich a je zo mňa kapitánka. Vždy som túžila po lodi. Mám čln na Liptovskej Mare, tak sa po nej plavím. Je to iné ako na cestách. Voda je obrovská, musím byť opatrná. Zatiaľ mám skúšky len na sladkú vodu a vnútrozemské cesty. Ak by som chcela ísť na more, čakajú ma ďalšie.

Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová na... Foto: TASR, Jakub Kotian
SR Lyžovanie poistovňa Uniqa Vlhová Zuzulová TK BAX Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová na pondelkovej tlačovej konferencii.

O vodnom lyžovaní

Láka ma. Milujem adrenalínové športy. Ocino aj brat majú taktiež kapitánske skúšky, takže ma môžu ťahať. Je to niečo úplne iné. Zastanem v strede Mary, kde je ticho a pokoj. Človek niekedy potrebuje v tom zhone vypnúť.

O žene v tíme

Chcela som ju a môžem potvrdiť, že sa mi to podarilo. Nebude s nami chodiť na preteky, ale budeme spolu v kontakte cez telefón aj osobne. Ide o mentálnu koučku, ktorej meno neprezradím. Začali sme spolu pracovať po minulej sezóne. Môže mi pomôcť. Ťažko hovoriť o nejakých zmenách. Tie sa ukážu neskôr. Je to správny krok – po životnej i športovej stránke.

O spolukomentovaní Velez-Zuzulovej

Nebudem to riešiť. Budem sa koncentrovať na svoj výkon. Pre divákov to však bude určite zaujímavé. Budú mať z pretekov väčší zážitok vďaka jej informáciám. Má ich z prvej ruky. Ako divák by som sa na to veľmi tešila.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie