Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Velez-Zuzulovú čakajú nové úlohy. Doma i pred kamerami

Po trinástich rokoch spolupráce so sponzorom symbolicky odovzdala štafetu mladšej nasledovníčke. So slzami v očiach, hrajúcimi kútikmi, tehotenským bruškom a smelými plánmi do budúcnosti.

18.06.2018 13:27 , aktualizované: 13:59
SR Lyžovanie poistovňa Uniqa Vlhová Zuzulová TK... Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová na pondelkovej tlačovej konferencii.
debata

„Vidíte, hormóny pracujú naplno,“ povedala so smiechom zaslzená Veronika Velez-Zuzulová. Slovenská lyžiarka v pondelok v Bratislave posunula svoju typickú modrú prilbu Petre Vlhovej.

Chodí na túry

Vreckovku na utretie sĺz podávala sympatickej Bratislavčanke aj jej kolegyňa. Počínanie Vlhovej bude Velez-Zuzulová sledovať nielen z pohodlia domova, ale aj na svahu. A so špeciálnymi úlohami.

„Je to úžasné. Strávili sme spolu niekoľko rokov a som rada, že modrá prilba bude vo Svetovom pohári pokračovať. Mám radosť, že ju má ona, lebo jej výsledky sú úžasné a snáď budú ešte lepšie. Teším sa, že má pri sebe ďalšieho silného partnera, ktorý jej pomôže naplniť jej ambície,“ zaželala Liptáčke Velez-Zuzulová.

Lanská sezóna – výrazne ovplyvnená i skrátená vážnym zranením kolena – bola jej poslednou v profesionálnej kariére. Po olympiáde v Pjongčangu oznámila, že sa jej splnilo najtajnejšie želanie. V druhej polovici októbra tohto roka sa prvýkrát stane mamou.

„Lyžovanie mi trošku chýba, ale veľmi sa teším na dni, ktoré prídu. Stále sa cítim dobre a mám aktívny život. Okolie ma upozorňuje, aby som bola opatrná. Zo dňa na deň môžem zostať ležať a to by som nechcela. Chcem si to užívať až do konca a tak trošku uberiem,“ sľúbila s typickým úsmevom.

Aj napriek tehotenstvu sa Velez-Zuzulová nechce vzdať milovaných hôr. Absolvovala niekoľko túr. Priznala, že jej chýba pohyb a nevie si predstaviť, že by si doma užívala sladké ničnerobenie.

„Cítim, že telo sa s kilogramami pohybuje horšie. Som akási nesvoja, keď som taká ťažká. Na druhej strane to nie je také zlé, lebo som na zdvíhanie a nosenie kíl zvyknutá. Na to, koľko som už pribrala, to nie je také katastrofálne,“ skonštatovala dobre naladená Velez-Zuzulová.

Chýbajú jej lyže

Po októbrovom pôrode by sa rada čo najskôr postavila na lyže. Vie, že to nebude jednoduché. Nepripúšťa si zložitý návrat. Verí, že bude taký, ako si ho naplánuje a vysníva.

„Chýba mi to. Teším sa, keď sa po pôrode začnem znovu hýbať a postavím sa na lyže. Neviem, či to bude také jednoduché. Všetci mi hovorili, že otehotnieť nie je ľahké a nám sa to podarilo na prvý raz,“ rozosmiala sa jedna z najlepších slalomárok ostatných rokov.

V budúcej sezóne ju okrem materských povinností čaká aj nová rola spolukomentátorky. Navyše, mala by divákom prinášať zaujímavé informácie priamo zo svahu.

„Absolvujem slalomovú trať, ktorú divákom priblížim prostredníctvom videa a môjho komentáru. Je to príjemná práca. Bude to chcieť aj nejakú prípravu. Rada by som fanúšikom poskytla iný pohľad, Navyše, keď je tam Peťa, bude o čom rozprávať,“ prezradila Velez-Zuzulová.

Tridsaťtriročná lyžiarka mala veľkú radosť, že bratia Adam a Andreas Žampovci pred niekoľkými týždňami oslovili jej manžela Romaina Veleza, aby ich v nasledujúcej sezóne viedol. Velez-Zuzulová si myslí, že to bude výhodná spolupráca.

"Romain potrebuje motivovaných ľudí. Zažil roky so mnou a vie, že Slováci majú inú mentalitu ako lyžiari na západe. To mu vo Francúzsku chýbalo. Zo Žampovcov cíti, že sa chcú zlepšovať. Má veľkú radosť z novej spolupráce. V duchu som sa potešila, že za Romainom prišli. Myslím si, že majú veľký talent. Ostatné roky však v nich spal a bolo by škoda, keby ho premrhali.“

Očakáva, že by sa Žampovci mohli v tejto sezóne dostať aj medzi najlepších či na stupne víťazov?

„Tak rýchlo to nepôjde. Konkurencia u mužov je iná ako u žien. Keby sa chalanom podarilo dostať medzi najlepšiu tridsiatku, budú spokojné obe strany. Všetko naviac bude bonus. Sú ešte dosť ďaleko, aby mohli vyhrať alebo si výrazne zlepšiť štartové číslo. Musia ísť postupnými krokmi. Nemôžu niektoré len tak preskočiť,“ dodala Velez-Zuzulová.

Občas si v televízii pozrie aj prebiehajúce majstrovstvá sveta vo futbale. Nepatrí k skalným fanúšikom. Čo nie je, môže byť.

„Prečo nie? Keď tam budú hrať naši futbalisti, rada to budem pozornejšie sledovať. Zatiaľ som videla len zápas Španielsko – Portugalsko, lebo manžel fandí Španielom a duel Francúzska s Austráliou,“ uzavrela.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským materiálom

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Petra Vlhová