Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Iskra sa mu už nevrátila. Po Björndalenovi ukončil biatlonovú kariéru aj Svendsen

Týždeň po legende Olem Einarovi Björndalenovi ukončil kariéru ďalší dlhoročný úspešný Nór Emil Hegle Svendsen.

09.04.2018 12:44
Emil Hegle Svendsen Foto: ,
Emil Hegle Svendsen.
debata

Štvornásobný olympijský víťaz, celkový šampión Svetového pohára zo sezóny 2009/10 a držiteľ niekoľkých medailí z MS sa rozlúčil s vrcholovým športom v 32 rokoch. Björndalen dal biatlonu zbohom vo štyridsiatich štyroch.

Svendsen má po dvoch olympijských zlatých medailách z Vancouveru a zo Soči. Vo februári na hrách v Pjongčangu, kde bol pri otváracom ceremoniáli vlajkonosičom výpravy, skončil dvakrát druhý v štafetách a vybojoval si bronz v pretekoch s hromadným štartom.

„Rozhodol som sa, že je koniec. Zostanú mi pocity pýchy a radosti z toho, čo som prežil,“ uviedol Svendsen na tlačovej konferencii v Osle.

Ako jeden z dôvodov priznal stratu motivácie. Na vrcholnej scéne súťažil 11 sezón, tú tohtoročnú ukončil predčasne kvôli chrípke.

„V minulosti sa mi iskra vždy vrátila, ale tentoraz už nie. Rád by som mal Oleho motiváciu pokračovať ešte ďalší rok,“ povedal Svendsen s odkazom na svojho krajana, ktorý, hoci je výrazne starší, chcel pokračovať, ale jeho telo bolo proti.

Nórsky šport prišiel v krátkom čase o ďalšiu hviezdu, spolu s Björndalen totiž ukončila pred pár dňami úchvatnú kariéru aj kráľovná bežkýň na lyžiach Marit Björgenová.

debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Emil Hegle Svendsen