Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokazila krátky program. Finále MS bude bez Rajičovej

Slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová nezvládla na majstrovstvách sveta v Miláne stredajší krátky program žien.

21.03.2018 16:21 , aktualizované: 16:48
Nicole Rajičová. Foto: ,
Nicole Rajičová.
debata

Po dvoch pádoch pri trojitom lutzi a v krokovej pasáži dostala od rozhodcov iba 49,87 bodov a bude tak chýbať v piatkových voľných jazdách. Jej výkon jej napokon vyniesol 27. pozíciu.

Dvadsaťdvaročná slovenská reprezentantka išla v predposlednej skupine ako druhá. Krátky program nezačala s istotou, už v úvodnej dvojkombinácii mala skočiť trojitého rittbergera s trojitým tulupom, no tulup bol len dvojitý.

Následný trojitý lutz bol nedotočený a navyše s pádom. Hoci dvojitý axel bol v poriadku, zverenka trénera Igora Krokavca a otca Toma Rajiča už vyšla z rytmu a nečakane spadla aj pri krokovej sekvencii. Výrazne tak zaostala za osobným maximom 61,01 z januárových ME v Moskve.

Do finálových jázd sa kvalifikovalo z 37 sólistiek 24, no v piatok budú bez šiestej ženy uplynulých dvoch ME, resp. štrnástej zo ZOH 2018 v Pjongčangu.

Rajičová bola pred rokom na MS 17. Po pokazenom výkone sa priebežne zaradila na 17. miesto, a keďže po nej ešte išlo desať krasokorčuliarok, jej šanca na postup bola už nereálna.

Nicole Rajičová počas krátkeho programu na MS v... Foto: Reuters, ALESSANDRO BIANCHI
Rajičová Nicole Rajičová počas krátkeho programu na MS v Miláne.

„Nebola to tá jazda, čo ste odo mňa videli na olympiáde, ale som človek, robím chyby,“ priznala v mixzóne Slovenka. „Po ZOH bolo ťažké sa zregenerovať a znovu sa namotivovať do tréningov, aké som mala pred Pjongčangom. Chcela som ísť z nuly na sto percent a zranila som sa. Bolo ťažké sa cez to prehrýzť, ale nechcela som sa vzdať, preto som do Milána prišla. Pri páde počas krokovej pasáže sa ani nemôžem vyhovárať na zranenie, lebo ani som nestála na ľavej nohe. Bola to jednoducho blbá chyba,“ dodala Rajičová.

Rodáčka z New Yorku sa už teší na zaslúžený oddych po náročnej sezóne, a hoci po olympiáde naznačila, že nevie, dokedy ju ešte korčuľovanie bude baviť, teraz tvrdí: „Určite sa vrátim, musím ukázať všetkým, že nerobím len blbé chyby, ale viem zajazdiť oveľa lepšie.“

Najlepší krátky program ukázala domáca Carolina Kostnerová. Miláčik milánskeho publika a majsterka sveta z roku 2012 odsunula na druhé miesto úradujúcu olympijskú šampiónku aj majsterku Európy Alinu Zagitovovú z Ruska. Do piatkového boja o medaily pôjde z tretieho miesta Japonka Satoko Mijaharová.

ME v krasokorčuľovaní

krátky program žien: 1. Carolina Kostnerová (Tal.) 80,27 bodov, 2. Alina Zagitovová (Rus.) 79,51, 3. Satoko Mijaharová (Jap.) 74,36, 4. Kaetlyn Osmondová (Kan.) 72,73, 5. Maria Sockovová (Rus.) 71,80, 6. Gabrielle Dalemanová (Kan.) 71,61, … 27. Nicole RAJIČOVÁ (SR) 49,87 – nepostúpila do finále

debata chyba
Viac na túto tému: #Nicole Rajičová #MS v krasokorčuľovaní