Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Finálový slalom som pokazila, ale inak sa zlepšujem, vraví po sezóne Vlhová

Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej finálový víkend Svetového pohára vo švédskom Aare nevyšiel podľa predstáv.

18.03.2018 17:14
ZOH 2018, superkombinácia, Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (2)

V sobotu po zlyhaní v druhom kole slalomu prišla o pódiové umiestnene v celkovom sumáre slalomovej sezóny, v nedeľu jej silný vietor odfúkol možnosť napraviť si chuť v obrovskom slalome. Aj tak celková štvrtá pozícia v slalome, piata v celom Svetovom pohári a trinásta v hodnotení obrovského slalomu signalizujú, že 22-ročná Liptáčka má za sebou najlepšiu sezóny v kariére.

„Na prehliadke trate obrovského slalomu síce fúkalo, ale vtedy sa ešte asi dali spustiť preteky. Neskôr v miestnosti tzv. ‚hospitality‘ pre pretekárky som už cez okno videla, že je to oveľa horšie. Vietor bol silný, dobre, že tie preteky zrušili,“ povedala Petra Vlhová k zrušeným pretekom v obrovskom slalome pre agentúru SITA.

Zverenka Livia Magoniho sa vrátila aj k sobotňajšiemu slalomu, ktorý mala po 1. kole rozbehnutý na pódiové umiestnenie, ale napokon skončila až jedenásta a neudržala skvelú druhú priečku v hodnotení najtočivejšej disciplíny vo Svetovom pohári.

„Prvé kolo slalomu mi vyšlo, druhé som však úplne pokazila. Od štartu do cieľa som iba strácala, nebolo to o tom, že mi nevyšla iba nejaká časť trate. Nechcem sa už k tomu vracať, hoci ma to veľmi mrzí. Aj taký je šport,“ povedala Petra Vlhová pre agentúru SITA.

O čosi ľahšie sa jej narýchlo hodnotila sezóna, v ktorej dosiahla dve víťazstvá a celkovo šesť pódiových umiestnení v pretekoch o krištáľové glóbusy. Po prvý raz sa dostala na stupne víťazov aj v inej disciplíne ako slalome, v alpskej kombinácii v Crans-Montane bola tretia.

V obrovskom slalome sa zasa štyri razy dostala do najlepšej desiatky výsledkového poradia s maximom v podobe 7. miesta v Lienzi. Konečné piate miesto vo Svetovom pohári je jej vlastné a zároveň aj slovenské historické maximum. Pred rokom bola práve Vlhová v sumáre sezóny vo Svetovom pohári desiata.

„Celkovo som sa posunula oproti minulej sezóne dopredu, čo bol jeden z mojich cieľov. Ak sa na to pozriem týmto pohľadom, nie je to také zlé. Samozrejme, nie všetko sa mi vydarilo podľa predstáv. Šport je však taký, že raz si hore a potom zasa dolu. Sama viem, že môžem byť ešte lepšia a keď popracujeme na istých veciach, verím, že to lepšie aj bude,“ skonštatovala Petra Vlhová.

Na otázku, čo by z uplynulej súťažnej zimy vyzdvihla najviac, odpovedala: „Tých pekných momentov bolo veľa. Úvodné víťazstvo v slalome v Levi a potom ešte to januárové v Lenzerheide zrejme prevyšujú všetky ostatné. Pekné momenty si treba užiť a z tých zlých a nevydarených sa poučiť.“

Vlhová prakticky má po sezóne, čaká ju však ešte testovanie lyží v Taliansku a v závere marca pravdepodobne aj účasť na majstrovstvách Slovenska vo Vrátnej (28. – 29. 3.). „Mala by som tam byť rovnako ako potom 7. apríla v Jasnej na slovenskej rozlúčke Veroniky Velez-Zuzulovej s kariérou,“ dodala Vlhová.

Petra Vlhová v sumároch sezóny vo Svetovom pohári:

SLALOM (po 12 pretekoch): 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 980 bodov, 2. Wendy Holdenerová (Švaj.) 705, 3. Frida Hansdotterová (Švéd.) 681, 4. Petra Vlhová (SR) 679

OBROVSKÝ SLALOM (po 8 pretekoch): 1. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 582 bodov, 2. Tessa Worleyová (Fr.) 490, 3. Mikaela Shiffrinová (USA) 481,… 13. Petra Vlhová (SR) 149

CELKOVO SP (po 38 pretekoch): 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1773 bodov, 2. Wendy Holdenerová (Švaj.) 1168, 3. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 977, 4. Sofia Goggiová (Tal.) 958, 5. Petra Vlhová (SR) 888

ALPSKÁ KOMBINÁCIA (po 2 pretekoch): 1. Wendy Holdenerová 150 bodov, 2. Michelle Gisinová (obe Švaj.) 109, 3. Federica Brignoneová (Tal.) 100,… 7. Petra Vlhová (SR) 60

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie