Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dala dve nuly a splnila si sen. Výborná motivácia, tešila sa I. Fialková

Deviate miesto Ivony Fialkovej v nórskom Osle-Holmenkollene vo štvrtkovom šprinte na 7,5 km v rámci predposledného 8. kola biatlonového Svetového pohára podčiarklo triumf krajanky Anastasie Kuzminovej.

16.03.2018 11:27
Ivona Fialková Foto: ,
Ivona Fialková na ZOH v Pjongčangu.
debata

Premiérový prienik do prominentnej desiatky v seriáli nebol vzhľadom na signály z minulotýždňového fínskeho Kontiolahti zásadným prekvapením.

„Nastúpila som pokojná. Nepripúšťala som si tlak. Mala som víziu, že by sa mi konečne mohli podariť dve nuly. Chcela som si splniť tento malý sen. Napokon to vyšlo aj na sen o Top 10. Keď niečo také príde v závere sezóny, motivuje to do ďalšej práce a tréningového procesu,“ uviedla 23-ročná rodáčka z Brezna pre portál Biatlon-Info.sk.

„Psychika bola alfou a omegou. Už na štarte som sa cítila výborne a s vyrovnanou hlavou sa najlepšie beží aj strieľa. Samozrejme, tento výkon pri pohľade do štatistík mal aj svoj nedostatok. Bežecký odstup 1:13,8 nie je optimálny. Nie je jednoduché správne si rozložiť sily. Ťažko povedať, čo všetko je za tým. Je možné, že sily už dochádzajú, nemala som optimálny deň, servisu to nevyšlo až tak ako vo Fínsku. Je to normálny biatlonový život,“ pokračovala Ivona Fialková.

Mladšia zo sestier Fialkových, pochopiteľne, môže na štvrtok nadviazať v nedeľňajšej stíhačke na 10 km (12.00 h SEČ). Odštartuje s mankom 1:00,4 min:

„Nedeľa bude novým dňom a všetko je otvorené. Nebudem si dávať nejaké prehnané ciele a tlačiť na seba. Budem sa snažiť užiť si to, veď stíhačku mám veľmi rada.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Anastasia Kuzminová #Ivona Fialková #Svetový pohár v biatlone