Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiratherová má malý glóbus za super G, Vlhovej sa vzdialilo pódium

Lichtenštajnská lyžiarka Tina Weiratherová získala malý glóbus za super G Svetového pohára a obhájila pozíciu z vlaňajška. Stačilo jej k tomu šieste miesto vo štvrtkových finálových pretekoch vo švédskom Aare.

15.03.2018 12:00 , aktualizované: 12:40
Tina Weiratherová Foto: ,
Tina Weiratherová, držiteľka malého glóbusu za super G.
debata

„Teším sa, aj keď dnešná jazda mi úplne nevyšla. Keď sa na štart postavila Lara Gutová, moja istota nebola žiadna. Som rada, že sa mi glóbus podarilo obhájiť, potvrdila som tým, že v superobrovskom slalome mi to ide,“ vyznala sa do prenosových kamier Weiratherová.

Súťaž vyhrala Talianka Sofia Goggiová a slávila svoj piaty triumf kariéry na podujatí SP. Nemka Viktoria Rebensburgová na druhej priečke zaostala 32 stotín, tretia bola Američanka Lindsey Vonnová (+0,53 s).

Slovenka Petra Vlhová neštartovala a v celkovom poradí SP klesla zo štvrtej na šiestu priečku. Vzdialila sa jej tak vidina celkového tretieho miesta v prestížnom seriáli, cez víkend bude mať síce výhodu technických súťaží oproti dvom pretekárkam pred ňou, ale na štvrtú Goggiovú stráca už 96 bodov. Navyše ani dva špičkové výsledky jej nemusia stačiť na Rebensburgovú, ktorá má pred Slovenkou náskok 113 bodov a v nedeľu na úplný záver SP štartuje ako jedna z top-favoritiek v obrovskom slalome.

Weiratherová šla do finále so sľubným náskokom 46 bodov na Laru Gutovú a v prípade víťazstva svojej rivalky potrebovala skončiť aspoň tretia. Švajčiarka sa postavila na štart v situácii, keď mala všetko vo vlastných „nohách“, lebo vydarenou jazdou by Weiratherovú posunula za pódium.

Lenže Gutová krátko po štarte nezvládla zatvorenú kombináciu bránok a spadla, takže o malej guli sa rozhodlo ani nie v polovici súťaže. Veľmi skoro sa súťaž skončila tiež pre olympijskú víťazku Ester Ledeckú, Češka mala veľmi nádejný prvý medzičas, ale hneď po ňom príliš priamo vošla do prelomovej bránky a súťaž nedokončila.

Super G žien: 1. Sofia Goggiová (Tal.) 1:07,92 min, 2. Viktoria Rebensburgová (Nem.) +0,32 s, 3. Lindsey Vonnová (USA) +0,53, 4. Michelle Gisinová (Švaj.) +0,75, 5. Federica Brignoneová (Tal.) +0,93, 6. Tina Weiratherová (Licht.) +1,08

Celkové poradie vo Svetovom pohári (po 37 z 39 pretekov): 1. Mikaela Shiffrinová USA) 1673 bodov – istá víťazka veľkého glóbusu, 2. Wendy Holdenerová (Švaj.) 1088, 3. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 977, 4. Sofia Goggiová (Tal.) 958, 5. Tina Weiratherová (Licht.) 887, 6. Petra Vlhová 864,… 102. Veronika Velez-Zuzulová 22, 130. Barbara Kantorová (všetky SR) 3

Konečné poradie vo Svetovom pohári v hodnotení super G (po 8 pretekoch): 1. Tina Weiratherová (Licht.) 461, 2. Lara Gutová (Švaj.) 375 bodov, 3. Anna Veithová (Rak.) 339, 4. Michelle Gisinová (Švaj.) 313, 5. Sofia Goggiová (Tal.) 311, 6. Federica Brignoneová (obe Tal.) 296

debata chyba
Viac na túto tému: #Tina Weiratherová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Sofia Goggiová #super G žien