Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď je legenda nepotrebná. Šampiónka z ľadu má 31 a je vraj už príliš stará

Päťnásobná olympijská víťazka v rýchlokorčuľovaní Ireen Wüstová nedostane novú zmluvu v tíme Justlease.nl, pri ktorého zrode kedysi stála. Dôvod? Majiteľka 18 zlatých medailí z majstrovstiev sveta je podľa hlavného sponzora tímu v 31 rokoch príliš stará a neperspektívna.

14.03.2018 12:46
Ireen Wüstová, Jan Tyssen Foto: ,
Ireen Wüstovú povzbudzuje na trati jej kouč Jan Tyssen.
debata (1)

Veľkú šampiónku však predovšetkým zranil spôsob, ako sa o svojom konci v tíme dozvedela. V úspešnej kariére chce pokračovať.

Spoločnosť Justlease.nl už dopredu oznámila, že po olympijskej sezóne s podporou tímu skončí. Potom však zmenila názor, ale informovala o tom len trénera Rutgera Tijssena. Wüstová, ku ktorej sa doniesli len zákulisné zvesti, sa kouča spýtala minulý týždeň – deň pred začiatkom majstrovstiev sveta vo viacboji v Amsterdame.

„Počula som, že Justlease majú v pláne pokračovať. Hovorila som si, že je to skvelá správa, a bola z toho nadšená. Vo štvrtok som sa preto opýtala Rutgera a ten mi povedal, že sa rozhodli ísť inou cestou,“ uviedla pre holandskú televíziu Wüstová, ktorej sa nepodarilo na šampionáte obhájiť titul. Namiesto zisku siedmej zlatej medaily skončila druhá.

Súkromný tím založila v roku 2015 a investovala do neho aj vlastné peniaze. Po pol roku do neho vstúpila leasingová firma Justlease.nl. Wüstová bola hlavnou tvárou tímu, ktorého členmi boli aj ďalší úspešní holandskí reprezentanti – Antoinette de Jongová a Jan Blokhuijsen.

Ireen Wüstová oslavuje na pódiu po jej... Foto: TASR/AP, Petr David Josek
Kórea Pjongčang ZOH2018 Rýchlokorčuľovanie ženy 1500m Wüs Ireen Wüstová oslavuje na pódiu po jej víťazstve a zisku zlatej medaily v pretekoch žien na 1500 m v rýchlokorčuľovaní na ZOH v Pjongčangu.

„Bolí to, zvlášť keď to bol zo začiatku môj projekt. Ale nechcem zbytočne plytvať energiou kvôli negatívnym veciam. Budem hľadať nový tím. Ten šport ma stále ohromne baví a mám motiváciu dostať zo seba maximum v najbližších sezónach,“ odmietla Wüstová špekulácie o možnom konci kariéry.

Tréner Tijssen uviedol, že o rokovaniach so zástupcami Justlease Wüstovej nepovedal, aby nenarušil jej prípravu. „Chcel som jej o tom povedať po majstrovstvách sveta,“ povedal denníku De Telegraaf.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rýchlokorčuľovanie #Ireen Wüstová