Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ledecká má ďalší veľký glóbus za snoubording. A už myslí na lyže

Ester Ledecká oslávila celkový triumf vo Svetovom pohári v snoubordingu spokojným "Paráda!" a už myslela na lyže.

10.03.2018 22:02
Ledecká Foto:
Ester Ledecká s krištálovým glóbusom za víťazstvo v celkovom hodnotení SP v paralelnom obrovskom slalome.
debata (1)

Dvojnásobná olympijská šampiónka po víťazstve v paralelnom obrovskom slalome vo švajčiarskom Scoule sa rýchlo ponáhľala baliť a na zarezervovaný let do švédskeho Aare, kde sa bude od nedele pripravovať na finále SP v alpskom lyžovaní.

V 22 rokoch získala multitalentovaná Češka tretí rok za sebou veľký krištálový glóbus za paralelné disciplíny v snoubordingu. Na doske vyhrala v sezóne šesť pretekov SP a pridala olympijské zlato – všetko v obrovskom slalome. Lepšiu sezónu od svojho vstupu medzi elitu v roku 2013 nikdy neabsolvovala.

„Som rada, že sa to takto vyvíja a každá sezóna je o niečo lepšia ako tá predošlá. To je môj úmysel. Takto sa to snažím robiť. Mám radosť, že sa mi darí a že sa stále posúvam dopredu,“ povedala pre české médiá.

Nadšená bola aj z tretieho celkového prvenstva v rade. „Je to skvelý pocit. Vyhrať veľký glóbus je zase niečo iné ako napríklad olympiádu. Tam sa musí všetko vydariť v jeden deň a tu je to výsledok celosezónnej práce,“ pokračovala.

Sezóna sa pre ňu ešte nekončí. Stále má v pláne, že sa za týždeň postaví na štart posledných pretekov SP v snoubordingu v nemeckom Winterbergu.

Zo Švajčiarska sa však ponáhľala do Švédska, kde bude vo finále SP v alpskom lyžovaní štartovať v stredu v zjazde. A o deň neskôr sa prvýkrát od senzačného triumfu na olympiáde postaví na trať super-G.

„Urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby som sa čo najrýchlejšie zmenila na lyžiarku,“ uviedla Ledecká. Času nebude mať veľa. Väčšinu má medzi pretekmi na snouborde a na lyžiach aspoň dva-tri dni, teraz iba jeden. Už v pondelok je totiž na programe oficiálny tréning zjazdu.

„Takto to jednoducho je. S tým sa nedá nič robiť. Som rada a pyšná, že sa nám do finále podarilo nominovať. Teším sa na preteky,“ dodala.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #snoubording #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Ester Ledecká