Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zjazd v Kvitfjelli pre Dressena, Feuz zvýšil náskok pred Svindalom

Nemecký lyžiar Thomas Dressen sa stal víťazom sobotňajšieho zjazdu Svetového pohára v nórskom Kvitfjelli a zaknihoval si tak druhý triumf v kariére v prestížnom seriáli.

10.03.2018 12:45
Norway Skiing Dressen Foto:
Thomas Dressen na trati zjazdu v Kvitfjelli.
debata

Na druhé miesto odsunul Švajčiara Beata Feuza, ktorý zaostal osem stotín sekundy, ďalšie dve priečky obsadili domáci reprezentanti Aksel Lund Svindal (+0,17) a Kjetil Jansrud (+0,27). S číslom 57 sa chystal štartovať slovenský zjazdár Martin Bendik.

Dvadsaťštyriročný Dressen dosiahol iba tretie pódiové umiestenie v kariére. Nadviazal na svoje slávne prvenstvo v Kitzbüheli, kde rovnako obral o víťazstvo Feuza.

Švajčiar však nemusí smútiť, keďže si upevnil pozíciu na čele priebežnej klasifikácii disciplíny. Na Svindala získal v sobotu k dobru ďalších 20 bodov a pred finálovým zjazdom v Aare zvýšil náskok pred druhým Nórom na 60 bodov.

„Je to v tejto sezóne neuveriteľný duel s Akselom, ktorý opäť nenechal ležať na trati žiadnu stotinku. Aj keď po dnešku vediem už o 60 bodov, rozhodne ešte nemôžem byť bezstarostný,“ povedal Feuz pre ORF.

Dressen poskočil v celkovom poradí kráľovskej alpskej disciplíny na tretiu priečku, do boja o malý glóbus už ale nemôže zasiahnuť, keďže na Feuza stráca výrazných 221 bodov. Už istý držiteľ veľkého glóbusu Rakúšan Marcel Hirscher víkend v Kvitfjelli vynechal.

debata chyba
Viac na túto tému: #zjazd #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Thomas Dressen