Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Upomienka ministerstvu

Viacerí to poznáme z bežného života. Ak občan nedodrží termín splátky, navštívi ho upomienka. Bolo by to v poriadku, keby to rovnako dôsledne fungovalo aj opačne.

09.03.2018 13:38
ZOH 2018, biatlon, Kuzminová Foto: ,
Anastasia Kuzminová.
debata (3)

Zákon o športe viaceré záležitosti narovnal, do slovenského športu tečie viac finančných prostriedkov, v porovnaní s minulosťou sa zlepšil aj časový harmonogram ich prerozdeľovania uznaným športovým zväzom. Ak by v rovnakom termíne, teda do 31. januára, keď zväzy dostali prvú splátku, prišla časť príspevkov aj top športovcom, nemusel by Daniel Kuzmin, manžel a tréner trojnásobnej olympijskej víťazky Anastasie, platiť výdavky za sústredenie z vlastného vrecka.

Kuzminovci sú perfekcionisti. Prípravu majú precízne naplánovanú, potrebujú mať aj istotu, že ich nebudú vyrušovať nezaplatené faktúry. Týka sa to aj iných špičkových slovenských športovcov. Lenže do tejto chvíle nie je známy ani zoznam top športovcov, ani vyčlenené peniaze pre nich.

Keď sme vo štvrtok oslovili ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu, prečo nemohli prísť financie začiatkom roka, v stanovisku uviedlo, že „…ministerstvo v tejto chvíli nerozdelilo finančné prostriedky na takzvaný top tím na žiadneho športovca, ale snažíme sa o čo najskoršie pokrytie týchto nákladov.“

S tým, že viac info o tom, ako funguje systém financovania športovcov, nájdeme v TS (tlačovej správe).

V závere TS sme sa dozvedeli, že „ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová je momentálne v dejisku zimných olympijských hier v juhokórejskom Pjongčangu a verí, že bude mať možnosť porozprávať sa o týchto veciach osobne s biatlonistkou Anastasiou Kuzminovou. Po skončení zimných olympijských hier pozve pani ministerka našu športovú reprezentantku na ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, aby uvedené záležitosti podrobnejšie prerokovali.“ Toto je naozaj na upomienku.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo školstva #Anastasia Kuzminová #Daniel Kuzmin #Martina Lubyová