Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FOTO: Dvadsať pod nulou, ľadový vietor. Kórejčania chystajú zahrievacie zóny

Mrazivé počasie by malo sprevádzať piatkové otvorenie olympijských hier v Pjongčangu. Už teraz je v dejisku Hier okolo mínus desať stupňov Celzia cez deň a až dvadsať pod nulou v noci, navyše sa k tomu má pridať ľadový vietor.

05.02.2018 14:44
Pjongčang 2018, Foto: ,
Atmosféra v Pjongčangu pred otvorením ZOH.
debata (4)

Kórejskí usporiadatelia preto pre športovcov, divákov aj vystupujúcich na štadióne pripravujú bariéry proti vetru, prenosné ohrievače či zóny na zahriatie.

Mráz privítal olympionikov a ich sprievod hneď po prílete do dejiska Hier, biatlonisti sa pri tréningoch chránili náplasťami proti mrazu na tvárach. Podobné opatrenia plánujú niektorí športovci aj slávnostné otvorenie, ktoré sa začne o 20.00 miestneho času, teda na poludnie SEČ.

„Najhorší bude otvárací ceremoniál, budem si musieť hrejivé náplasti nalepiť na celé telo,“ povedal pre agentúru AFP slávny japonský skokan na lyžiach Noriaki Kasai.

Atmosféra v Pjongčangu pred otvorením ZOH Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Stena mieru počas odhalenia v olympijskej...

Predstavitelia MOV vyzvali športovcov aj divákov, aby sa na piatkové slávnostné otvorenie obliekli na štadión čo najteplejšie. Pre ich potreby juhokórejskí usporiadatelia pripravia na 20 miestností pre zahriatie alebo medzi sektormi 40 prenosných lámp či ohrievačov.

Na každú sedačku pripravia deku, ohrievacia podložka a hrejivé vankúšiky na ruky a nohy.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #otvárací ceremoniál #Pjongčang 2018