Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Famózna Vonnová vyhrala zjazd v Ga-Pa. Potvrdí formu aj v Pjongčangu?

Americká zjazdárka Lindsey Vonnová dosiahla 80. triumf v kariére vo Svetovom pohári, keď ovládla sobotňajší zjazd žien v nemeckom Garmisch-Partenkirchene.

03.02.2018 14:08
Lindsey Vonn Foto: ,
Lindsey Vonnová v Garmisch Partenkirchene.
debata

Olympijská šampiónka z Vancouveru 2010 zvíťazila tesne s náskokom 2 stotín sekundy pred Taliankou Sofiou Goggiovou. Tretiu priečku obsadila Cornelia Hütterová zo Švajčiarska s mankom 0,13 s na víťazku. Sobotňajšie preteky na pár minút prerušil pád Američanky Jaquelone Wilesovej, ktorú vrtuľníkom transportovali do nemocnice. Slovensko nemalo na štarte zastúpenie.

Vonnová, ktorá v Ga-Pa zvíťazila aj minulý rok nadviazala na januárový úspech zo strediska Cortina d'Ampezzo, kde sa vo veku 33 rokov a 94 dní stala najstaršou víťazkou v SP.

Zjazdárky absolvovali klasicky iba jednu jazdu, aj to zo zníženého miesta štartu, namiesto plánovaných dvoch kôl.

Sobotňajšie podujatie bolo pre najlepšie protagonistky kĺzavých disciplín generálkou na ZOH v kórejskom Pjongčangu. O olympijské medaily si to ženy rozdajú 21. februára.

„Je pre mňa veľmi dôležité, aby som pred ZOH v Pjongčangu vyladila formu. Garmisch je pre mňa príjemným miestom, spomínam si na svoje 50. víťazstvo vo Svetovom pohári, teraz ic huž mám 80. Je to skvelé,“ povedala najúspešnejšia pretekárka zjazdárskej histórie v rozhovore pre rakúsku ORF.

Zjazd žien: 1. Lindsey Vonnová (USA) 1:12,84 min, 2. Sofia Goggiová (Tal.) +0,02 s, 3. Cornelia Hütterová (Rak.) +0,13, 4. Breezy Johnsonová (USA) +0,34, 5. Anna Veithová (Rak.) +0,47, 6. Lara Gutová (Švaj.) +0,66

debata chyba
Viac na túto tému: #Lindsey Vonnová #zjazd žien #alpské lyžovanie