Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fenomenálny Hirscher 55. triumfom pred Maiera, Andreas Žampa skončil 26.

Rakúšan Marcel Hirscher sa stal víťazom obrovského slalomu mužov v rámci Svetového pohára v alpských lyžiarskych disciplínach v nemeckom Garmisch-Partenkirchene.

28.01.2018 15:44
Andreas Žampa Foto: ,
Andreas Žampa.
debata

Hirscher zvíťazil s obrovským náskokom 1,57 s pred krajanom Manuelom Fellerom a 1,69 s pred niekdajším najlepším „obrakárom“ na svete Američanom Tedom Ligetym (+1,67). Na Nóra Henrika Kristoffersena (+1,83) zostalo nepopulárne štvrté miesto.

„Všetci sme zdolateľní, rutina nevíťazí, ale tvrdá robota. Momentálne mi to ide nad očakávanie, preto som superšťastný. Som veľmi rád aj za Manuela Fellera na pódiu, vyzerá to veľmi dobre. Som nadšený tým ako lyžujem po zlomenine členka v príprave,“ vravel Marcel Hirscher v reakcii na webe laola1.at.

Slovák Andreas Žampa v súčte oboch kôl skončil na 26. pozícii a po druhý raz v tejto sezóne dosiahol na bodované umiestnenie v pretekoch Svetového pohára. Andreas Žampa v 1. kole prekonal hendikep vysokého štartovného čísla 41 a zaradil sa na 29. priečku, v druhej jazde sa posunul ešte o tri miesta vyššie. Za Hirscherom zaostal o 4,11 s.

Andreas Žampa sa pred troma týždňami blysol 18. miestom vo švajčiarskom Adelbodene, čo je jeho výsledkové maximum v bojoch o krištáľové glóbusy. V Garmisch-Partenkirchene 24-ročný Tatranec bodoval aj pred rokom, keď ho klasifikovali na 29. priečke. Celkovo v pretekoch o krištáľové glóbusy bodoval po šiesty raz. Adam Žampa aktuálne v Ga-Pa nedokončil svoju prvú jazdu.

L-E-G-E-N-D-E! #Hirscher #spiritofsports

Príspevok, ktorý zdieľa laola1_at (@laola1at),

Rakúsky fenomén Hirscher dosiahol desiate víťazstvo v tejto sezóne a štvrté v obrovskom slalome. Celkovo pridal do jagavej zbierky 55. triumf v pretekoch Svetového pohára a 26. v obrovskom slalome. Päťdesiatym piatym víťazstvom sa v historickej tabuľke úspešnosti na druhom mieste odpútal od krajana Herrmana Maiera s 54 triumfami.

Hirscher už stíha iba absolútnu legendu – Švéda Ingemara Stenmarka s 86 prvenstvami. „Pätdesiate piate víťazstvo ma veľmi teší. Chcem sa zaň poďakovať celému svojmu tímu, ktorý opäť pre mňa odviedol skvelú robotu,“ doplnil Hirscher.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní – Garmisch-Partenkirchen (Nem.) – nedeľa:

Obrovský slalom mužov (1. + 2. kolo): 1. Marcel Hirscher 2:40,18 min, 2. Manuel Feller (obaja Rak.) +1,57 s, 3. Ted Ligety (USA) +1,69, 4. Henrik Kristoffersen (Nór.) +1,83, 5. Matts Olsson (Švéd.) +1,97, 6. Aleksander Aamodt Kilde (Nór.) +2,13,… 26. Andreas Žampa +4,11,… Adam Žampa (obaja SR) nedokončil 1. kolo a nepostúpil.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andreas Žampa #Marcel Hirscher #obrovský slalom