Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší výborný výsledok v obráku. Vlhová skončila 8., hneď za Shiffrinovou

Slovenka Petra Vlhová sa siedmykrát v kariére prebojovala do elitnej desiatky v obrovskom slalome v seriáli Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní.

27.01.2018 11:20 , aktualizované: 14:34
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová počas 1. kola obrovského slalomu v švajčiarskom Lenzerheide.
debata (6)

Vo švajčiarskom Lenzerheide v sobotu obsadila 8. miesto a pripísala si 32 bodov do hodnotenia SP, v ktorom jej patrí piata priečka. V hodnotení disciplíny je jedenásta. Víťazstvo v Lenzerheide si vyjazdila Francúzka Tessa Worleyová pred Nemkou Viktoriou Rebensburgovou a Slovinkou Metou Hrovatovou. Pre Worleyovú je to dvanásty triumf v SP, všetky dosiahla v obrovskom slalome.

Po prvom kole bola Vlhová siedma dovedna so Švédkou Fridou Hansdotterovou. V druhom sa po svojej jazde zaradila na štvrtú priečku, po nej však štartovalo ešte sedem jazdkýň.

Spomenutej Hansdotterovej jazda vôbec nevyšla, Talianka Marta Bassinová vypadla a z nasledujúcich súperiek na Vlhovú nestačila ani ďalšia Talianka Federica Brignoneová. Dvadsaťdvaročná Liptáčka doteraz bodovala vo všetkých siedmich obrovských slalomoch v SP 2017/2018.

„Nebolo to ideálne, ale celkovo je ôsme miesto dobré. Je to ďalšie umiestnenie v najlepšej desiatke a mám ďalšie body. Nebolo to jednoduché, každý sa v tom trápil. Bolo to úplne odlišné ako v prvom kole, keďže sa trošku oteplilo sneh bol o niečo iný. Každý bojoval, každý dal do toho všetko. Strednú pasáž som v sobotu nemala najrýchlejšiu. Viem, kde mám rezervy, budeme na tom pracovať a ideme ďalej,“ povedala Vlhová pre TASR v cieľových priestoroch.

Maximom ambicióznej Liptáčky Vlhovej vo Svetovom pohári v obrovskom slalome stále sú dve siedme miesta z vlaňajších pretekov v americkom Aspene a rakúskom Lienzi. Zverenka talianskeho trénera Livia Magoniho sa v Lenzerheide predstaví aj v nedeľňajšom slalome s ambíciou pódiového umiestnenia.

V prvom kole štartovala aj Barbara Kantorová, svoju jazdu nedokončila.

Preteky Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní:

Obrovský slalom žien – po 2. kole: 1. Tessa Worleyová (Fr.) 2:10,81 min, 2. Viktoria Rebensburgová (Nem.) +0,07 s, 3. Meta Hrovatová (Slovin.) +1,45, 4. Simone Wildová (Švaj.) +1,49, 5. Ana Drevová (Slovin.) +1,59, 6. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) +1,84, 7. Mikaela Shiffrinová (USA) +1,97, 8. Petra Vlhová (SR) +2,09, … v 1. kole: Barbara Kantorová (SR) nedokončila

Celkové poradie vo Svetovom pohári (po 27 z 39 pretekov): 1. Mikaela Shiffrinová USA) 1513 bodov, 2. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 714, 3. Wendy Holdenerová (Švaj.) 702, 4. Tina Weiratherová (Licht.) 601, 5. Petra Vlhová (SR) 594, 6. Lara Gutová (Švaj.) 592, … 122. Barbara Kantorová (obe SR) 3

Poradie v hodnotení obrovského slalomu vo SP (po 7 z 9 pretekov): 1. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 502 bodov, 2. Tessa Worleyová (Fr.) 470, 3. Mikaela Shiffrinová (USA) 421, … 11. Petra Vlhová (SR) 149

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #obrovský slalom #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie #Tessa Worleyová