Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rakúšania sa ospravedlnili za hádzanie gúľ. Shiffrinová: Bolo to nechutné

Incident s hádzaním gúľ pri utorkovom slalome Svetového pohára v Schladmingu vyvolal v Rakúsku veľké pohoršenie.

24.01.2018 21:05
Henrik Kristoffersen Foto: ,
Henrik Kristoffersen sa sťažuje na správanie divákov v Schladmingu.
debata

Spolkový vicekancelár a minister pre administratívu a šport Heinz-Christian Strache sa dokonca nórskemu lyžiari Henrikovi Kristoffersenovi, ktorý sa stal vo finálovej jazde terčom niektorých fanúšikov, deň po pretekoch ospravedlnil.

„Henrikovi Kristoffersen sa ospravedlňujem v mene všetkých Rakúšanov, ktorí dbajú na férové ​​správanie v športe,“ uviedol Strache vo vyhlásení s tým, že incident poškodil dobré meno Rakúska.

Kristoffersen je v slalome veľkým súperom rakúskej hviezdy Marcela Hirschera. Vo víkendovom slalome v Kitzbüheli šesťnásobného víťaza SP zdolal a ukončil tak jeho víťaznú slalomovú sériu, ktorá trvala päť pretekov. V utorok v Schladmingu opäť triumfoval Hirscher.

Gule, ktoré v závere druhého kola vyleteli od fanúšikov pri trati, nórskeho rivala vyrušili zo sústredenia, žiadna ho však nezasiahla. Hirscher vyhral o 39 stotín, podľa Kristoffersena za to však incident nemohol.

„Nezdolal by som ho, ani keby tam žiadne gule neboli. Marcel bol tentoraz lepší,“ uznal Nór, ktorý si v tejto sezóne tesné súboje s Hirscherom užíva.

Na sociálnych sieťach incident odsúdila aj vedúca žena SP Mikaela Shiffrinová. „Bez ohľadu na to, kto ste, komu fandíte, akej ste národnosti alebo aké máte dôvody. Hádzanie gúľ alebo čohokoľvek na lyžiarov, keď pretekajú, nie je len nechutné, ale aj nebezpečné,“ napísala Američanka.

„Marcel sa o seba dokáže postarať sám aj bez toho, aby niekto hádzal gule na jeho súpera,“ dodala.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová #Henrik Kristoffersen #Svetový pohár v alpskom lyžovaní