Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dlhý čas čakania sa končí. Velez-Zuzulová odštartuje v Lenzerheide

Očakávaný návrat slovenskej slalomárky Veroniky Velez-Zuzulovej po zranení kolena do súťažného diania sa predsa len uskutoční ešte pred začiatkom zimných olympijských hier v Pjongčangu (9.- 25. 2.).

24.01.2018 14:41
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová počas 1. kola slalomu v St. Moritzi.
debata (3)

Skúsená 33-ročná pretekárka najprv prostredníctvom facebooku a potom aj v rozhovore pre SITA potvrdila účasť v nedeľňajšom slalome Svetového pohára vo švajčiarskom Lenzerheide (28. 1.).

Velez-Zuzulová je druhá žena celkového hodnotenia slalomu vo Svetovom pohári v ostatných dvoch sezónach, držiteľka striebornej medaily v tímovej súťaži na MS 2017 v St. Moritzi, ale z účasti v doterajších pretekoch aktuálnej olympijskej zimy ju vyradilo septembrové zranenie kolena na sústredení v Argentíne a následná operácia spojená s rehabilitáciou.

„Plán bol od začiatku taký, že pôjdem do Lenzerheide, aby som mala v sebe súťažný pocit ešte pred olympiádou,“ uviedla Veronika Velez-Zuzulová a ďalej pokračovala: „Pocity sú zmiešané. Tešila by som sa viac, keby som vedela, že som pripravená na sto percent. Teraz to vidím tak, že tomu ešte takých 20% chýba do optima. Ale áno, teším sa z toho, že si zasúťažím.“

Velez-Zuzulová sa momentálne pripravuje so svojím tímom v talianskom stredisku Pozza do Fassa, do Lenzerheide zamieri v piatok 26. 1.. Aké bude mať ambície v dejisku finále Svetového pohára 2012/2013, kde vtedy zavŕšila sezónu celkovým tretím miestom medzi slalomárkami?

„Týždeň v Taliansku bol dobrý, odviedla som obrovský kus práce. V nedeľu sa postavím na štart, ale bude to takpovediac v rámci prípravy. Nebudem ešte bojovať o popredné priečky. To si určite netrúfam povedať,“ odpovedala Velez-Zuzulová.

Slalomová stálica si pôvodne naplánovala návrat už v slalomových pretekoch SP po Novom roku v Kranjskej Gore či Flachau, osud to však zariadil inak. Vtedy ešte nebola dostatočne pripravená.

Nebudem ešte bojovať o popredné priečky, tvrdí... Foto: SITA/AP, Giovanni Auletta
veronika vele-zuzulová, záhreb, korunka Nebudem ešte bojovať o popredné priečky, tvrdí Veronika Velez-Zuzulová.

„V Kranjskej Gore som neštartovala, lebo som mala také bolesti, že ledva som chodila. Musela som si dať týždeň pauzu. Mala som niečo zablokované v kolene. Bol by to zbytočne veľký risk. Osud to za mňa vyriešil tak, že som si mala ešte pár týždňov počkať,“ vrátila sa k obdobiu spred dvoch týždňov.

Skúsená pretekárka rozhodne nechcela uponáhľať návrat na zasnežené svahy. Keďže pôvodne zamýšľaný útok na slalomový glóbus už v jej prípade neprichádza do úvahy, sústredí sa na jediný – olympijský vrchol v Pjongčangu.

„Rozhodne chcem byť 14. februára stopercentne pripravená na štarte olympijského slalomu. Verím, že to tak bude,“ dodala Velez-Zuzulová.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová