Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vlhová na prahu životného výsledku zlyhala. Druhé kolo pokazila

Nemecká lyžiarka Viktoria Rebensburgová vyhrala utorkový obrovský slalom Svetového pohára. V talianskom stredisku Kronplatz sa nedarilo Slovenke Petre Vlhovej, ktorá po 8. mieste v prvom kole klesla na celkovú 23. priečku (+3,75 s).

23.01.2018 11:08 , aktualizované: 14:16
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová v talianskom Kronplatzi.
debata (4)

Rebensburgová slávila svoj 14. triumf kariéry v pretekoch SP. Druhá skončila s ministratou troch stotín Nórka Ragnhild Möwinckelová, tretia Talianka Federica Brignoneová zostala 66 stotín. Möwinckelová ako vedúca po prvom kole sa sama pripravila o premiérové víťazstvo v seriáli, keď v strmej technickej pasáži urobila jeden z oblúkov príliš nízko.

„Je krásne vyhrať tretiu súťaž sezóny v takých dramatických pretekoch. Po prvom kole som veľa nezaostávala a preto som chcela urobiť všetko pre úspech. Teraz som sa vrátila aj na čelo poradia obráku, je to fajn pocit,“ vyznala sa do tv-kamier víťazka.

Vedúca pretekárka SP, Američanka Mikaela Shiffrinová vypadla v 1. kole. Jej náskok v celkovej klasifikácii je prakticky neohrozený, ale bojuje aj o malý glóbus za disciplínu. Doteraz má okrem veľkej trofeje štyri slalomové „gule“.

Nasadila skvelé tempo, ale s výbornými medzičasmi to prepálila na prelome so strminy. V príliš priamom nájazde sa snažila udržať optimálnu líniu a spravila školácku zjazdársku chybu, keď sa do oblúka vrhla s prílišným tlakom na vnútornú lyžu a padla.

Petra Vlhová v Kronplatzi. Foto: Reuters, STEFANO RELLANDINI
Petra Vlhová Petra Vlhová v Kronplatzi.

Vlhová s číslom 13 prišla do cieľa prvého kola priebežne šiesta, potom klesla na 8. priečku. Najviac stratila podľa očakávania v hornej plochej časti, kde jej navyše nevyšiel jeden oblúk, ale v technicky vyťažených úsekoch držala relatívne dobrý rytmus.

V druhom kole sa opäť hore nevyhla drobnému zaváhaniu a hoci do strminy vletela so solídnymi medzičasmi, veľká chyba ju pripravila o výraznejší výsledok. V oblúku sa dostala príliš hlboko, podobne ako Möwinckelová, ale ďalší nasadila v ešte extrémnejšej šírke kurzu. Napriek tomu dokázala bodovať aj v šiestom obrovskom slalome sezóny.

„Aj takéto dni ma posúvajú dopredu. Ďakujem opäť za to, že ste prišli a boli so mnou. Vidíme sa cez víkend v Lenzerheide,“ odkázala Slovenka fanúšikom prostredníctvom sociálnej siete.

Obrovský slalom žien (1. + 2. kolo): 1. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 2:06,19 min, 2. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) +0,03 s, 3. Federica Brignoneová (Tal.) +0,66, 4. Marta Bassinová (Tal.) +0,88, 5. Sara Hectorová (Švéd.) +0,96, 6. Tessa Worleyová (Fr.) +1,91,…23. Petra Vlhová (SR) +3,75.

Poradie v hodnotení obrovského slalomu vo Svetovom pohári: 1. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 422 bodov, 2. Mikaela Shiffrinová (USA) 385, 3. Tessa Worleyová (Fr.) 370,… 13. Petra Vlhová (SR) 117.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #obrovský slalom #alpské lyžovanie