Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gutová navštevuje materskú školu, aby uzavrela bolestivý kruh

Kto si počká, ten sa dočká. Švajčiarska lyžiarka Lara Gutová pozná toto príslovie veľmi dobre. Po vážnom zranení kolena a komplikovanom návrate do kolotoča Svetového pohára musela takmer celý rok čakať na víťaznú emóciu. Prišla tam, kde aj naposledy pred nútenou pauzou. V talianskom stredisku Cortina d'Ampezzo.

22.01.2018 15:04
Lara Gutová Foto: ,
Lara Gutová na pódiu v Cortine d'Ampezzo.
debata

„Lara je švajčiarskou športovkyňou roka. Prečo? Lebo zdolala najstrmší kopec v živote. A nie len tak hocijako. Vo veľkom víťaznom štýle. Nestrácala čas lamentovaním. Strávila ho v posilňovni. Dozrela – športovo i ľudsky a teraz si užíva zaslúženú odmenu,“ napísal na jej adresu švajčiarsky Blick.

Gutová ovládla nedeľňajšie preteky super G. Kopec, na ktorom sa 28. januára 2017 dočkala v zjazde dovtedy ostatného víťazstva v bojoch o veľký krištáľový glóbus, zvládla o 14 stotín rýchlejšie ako domáca reprezentantka Johanna Schnarfová.

„Kruh sa uzavrel. Presne tak som si to želala. Práve v Cortine som naposledy jazdila v červenom drese. Potom som spadla (na MS v St. Moritzi, pozn.) a všetko sa pokazilo. Bol to náročný a bolestivý rok. Som však veselá povaha. Verila som v návrat a vyšlo to. Potrebujem nabrať starú silu. Keď sa mi to podarí, budem ešte lepšia,“ sľúbila Gutová.

Pre 26-ročnú lyžiarku to bolo 24. víťazstvo v SP, celkovo 12. v super G. V náročných podmienkach vyrazila na trať siedma v poradí. Nechala za sebou Američanku Lindsey Vonnovú či Tinu Weiratherovú. Zároveň sa posunula na čelo hodnotenia disciplíny.

„V super G je to vždy náročné. Nefúkal mi vietor, takže som musela byť rýchla,“ povedala Gutová na margo svojej jazdy a pridala aj zaujímavé porovnanie.

„Svetový pohár je ako materská škola. Postupne sa v ňom učíte ísť krok po kroku a blížiť sa k svojmu vrcholu. Snažíte sa odstrániť všetky chyby a zvládnuť jednu prekážku po druhej. Teším sa, že som späť na víťaznej ceste,“ doplnila.

Blick sa v závere reportáže pýta najdôležitejšiu otázku sezóny 2017/2018. „Získa Lara Gutová v Pjongčangu chýbajúcu zlatú medailu z olympijskych hier?“ A sympatická rodáčka zo Sorenga odpovedá s typickým úsmevom: „To, že som vyhrala raz, neznamená, že sa mi to podarí znova.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Lara Gutová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní