Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová darovala výstroj. Systém zmeniť nemôžem, ale pomôcť áno, vraví

Elitná slovenská zjazdárka Petra Vlhová nechce, aby jej nasledovníci či nasledovníčky pri športovom raste zažívali podobné problémy ako ona či jej staršia rovnako úspešná kolegyňa Veronika Velez-Zuzulová.

15.01.2018 20:12
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (5)

Aj preto sa členka užšej slalomovej špičky a tiež momentálne tretia žena celkového priebežného poradia Svetového pohára Vlhová rozhodla, že poteší mladé lyžiarske talenty novým výstrojom, aby ich podporila v raste.

„Nie je to tak dávno, čo sme sa aj s Veronikou obávali, či nás Slovenská lyžiarska asociácia vôbec prihlási na preteky Svetového pohára, o nejakej podpore nehovoriac. Viem čo znamená, keď vám nemá kto pomôcť a všetka finančná ťarcha je iba na vašich rodičoch. Nemôžem zmeniť celý systém, ale môžem pomôcť,“ napísala Petra Vlhová na svojej facebookovej prezentácii.

„Rozhodla som sa upriamiť pozornosť na mládež a pomôcť našim žiakom. Pre 12 najtalento­vanejších mládežníckych lyžiarov som dala vyrobiť nádherné pretekárske kombinézy Soullimit. Oslovila som svojich produktových partnerov a tí ich vybavia aj špičkovými palicami Rossignol a rukavicami Reusch, najmodernejšími karbónovými chráničmi Born, či čiapkami Arnox a termobielizňou Brubeck,“ dodala.

Víťazka novembrového slalomu SP vo fínskom Levi zároveň vymenovala dvanásť talentovaných lyžiarov, ktorým sa rozhodla pomôcť. Sú to Róbert Ruffíni, Václav Klein, Katarína Šrobová, Sophia Lilgová, Daniel Nosek, Samuel Vigaš, Dávid Mažgút, Rebeka Jančová, Alica Surová, Silvia Strachanová, Miroslav Ilavský a Filip Paško.

„Veľmi sa teším, že vám môžem aspoň takto pomôcť a podporiť vás v športovom raste,“ prihovorila sa talentom Petra Vlhová, ktorá aktuálne dni pred ďalšou fázou pretekov Svetového pohára trávi doma v Liptove.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #lyže #alpské lyžovanie