Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhovej déjà vu. Vo Flachau opäť vypadla v prvom kole

Uplynulo len niekoľko sekúnd a bolo po všetkom. Bola odhodlaná ukončiť čakanie na víťazstvo či pódiové umiestnenie. "Chcem si napraviť chuť," priznala Petra Vlhová. "Pritlačí na pílu," hovoril jej otec Igor. Zrejme ani netušil, akú mal pravdu...

09.01.2018 18:13 , aktualizované: 21:07
debata (10)
Petra Vlhová po tom, ako dostala špicara a vo... Foto: SITA/AP, Marco Trovati
Vlhová Petra Vlhová po tom, ako dostala špicara a vo Flachau nedokončila prvé kolo.

Zmar slovenskej lyžiarky pokračuje aj naďalej. Jeho dcéra včera večer po roku zažila nepríjemné déjà vu. Vo Flachau vletela do úvodných bránok a po prvom medzičase jej chýbalo na priebežnú líderskú pozíciu len málo.

Lenže rovnako ako v lanských pretekoch vypadla v 1. kole kvôli špicaru. Bolo to jej prvé vypadnutie v aktuálnom ročníku Svetového pohára.

„Dostala som špicar, takže klasická chyba, ktorá sa deje. Všeobecne je škoda, že som vypadla, ale išla som do toho naplno. Myslím si, že som nešla až tak zle, no proste stalo sa. Málokedy dostávam špicar, ani na tréningoch. Taký je život, ideme ďalej,“ uviedla Vlhová.

Náročná vlnitá trať vo Flachau bola v prvom kole pohromou pre favoritky. Okrem 22-ročnej Liptáčky ju nedokončila Nemka Lena Dürrová či Wendy Holdenerová. Švajčiarská reprezentantka tak nevyužila šancu predbehnúť Vlhovú v celkovom hodnotení slalomu.

Zverenkyňa talianskeho kouča Livia Magoniho Vlhová sa na miestnej trati predstavila po siedmy raz. Okrem tretieho miesta spred dvoch rokov, kde doplnila na stupni víťazov prvú Veroniku Velez-Zuzulovú, bola v tomto dejisku ešte šiesta (2016) a sedemnásta (2015). Všetky štyri ďalšie vystúpenia, vrátane včerajšieho, nedokončila.

Sklamaná Petra Vlhová. Foto: TASR, Martin Baumann
Petra Vlhová Sklamaná Petra Vlhová.

Víťazkou prvého kola sa na radosť tisícok domácich fanúšikov stala Bernadette Schildová. Rakúšanka štartovala ako prvá a na jej jazdu nedokázala adekvátne zareagovať ani suverénka prebiehajúceho ročníka 2017/18 Mikaela Shiffrinová. Američanka zaostala o 37 stotín sekundy, tretia Frida Hansdotterová 74 stotín.

Vlhová čaká na pódiové umiestnenie v SP už od 20. decembra 2017, keď bola vo francúzskom Courcheveli v paralelnom slalome druhá. Nasledovala séria piatych i štvrtých miest (Lienz, Oslo, Záhreb, Kranjska Gora).

Utorňajší neúspech brala omnoho uvoľnenejšie než nedeľňajšie štvrté miesto v slalome v Kranjskej Gore.

„Štvrté miesto nie je hrozné, ale viem, ako lyžujem a preto nás to tak hnevalo. Keby som vedela, že je to môj limit, tak v poriadku a sme spokojní. No ja osobne viem, kde mám môj limit a preto sme z toho boli takí nešťastní. Prešiel však nejaký čas a niekedy to netreba brať tak vážne. Niekedy sa niektoré veci nedajú ovplyvniť, teraz to prežívam inakšie. Všeobecne je škoda, že som vypadla, ale išla som do toho naplno. Myslím si, že som nešla až tak zle, no proste stalo sa. Taký je život, ideme ďalej,“ uviedla 22-ročná slovenská reprezentantka.

Petra Vlhová po vypadnutí na trati 1. kola... Foto: TASR, Martin Baumann
Rakúsko Flachau nočný slalom 1. kolo ženy Petra Vlhová po vypadnutí na trati 1. kola nočného slalomu Svetového pohára žien v rakúskom Flachau.

Po nabitej šnúre, ktorá sa začala už pred Vianocami v Courcheveli a pokračovala v Lienzi, Osle, Záhrebe, Kranjskej Gore a Flachau, si Vlhová môže oddýchnuť od súťaženia. Najbližšie sa predstaví 23. januára v obrovskom slalome v Kronplatzi. „Obrák“ aj slalom absolvuje v Lenzerheide, o štarte v kombinácii, ktorú presunuli zo St. Moritzu, sa rozhodne:

„Kronplatz určite áno, Lenzerheide sme ešte nejako nerozoberali. Idem trošku domov, naberiem nové sily a začíname odznova. Oddych mi padne vhod, lebo teraz fungujem nonstop. Možno to ešte tak nevnímam, ale moje telo je unavené. Potrebujem trošku oddychu. Z lyžovania vypnem, budem však mať kondičné tréningy.“

Slovenskí fanúšikovia pricestovali za Vlhovou do rakúskych dejísk, ako aj do Chorvátska a Slovinska vo veľkom počte, vďaka čomu mala podporu na úrovni domácich pretekárok. „Mrzí ma to aj kvôli ľuďom, lebo prídu na každé preteky a podporujú ma. Som veľmi rada, že mám za sebou toľko ľudí,“ dodala Slovenka.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní